Katarina Flatland:

Svarer på «Idol»-kritikken

Katarina Flatland (30) har full timeplan med «God sommer Norge» og «Idol». I framtida er det et helt annet TV-konsept hun drømmer om.

TILBAKE PÅ JOBB: Katarina Flatland har tilbrakt store deler av ferien på familiens feriested på Tjøme. - Det er så idyllisk at jeg noen ganger blir kvalm, sier den «God sommer Norge»-aktuelle programlederen. Her på Tjuvholmen i Oslo. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
TILBAKE PÅ JOBB: Katarina Flatland har tilbrakt store deler av ferien på familiens feriested på Tjøme. - Det er så idyllisk at jeg noen ganger blir kvalm, sier den «God sommer Norge»-aktuelle programlederen. Her på Tjuvholmen i Oslo. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle vil jo en eller annen gang i løpet av livet være pårørende eller syk selv, sier Katarina Flatland.

Hun har over ti års erfaring i TV-ruta. Legetittelen på CV-en er halvannet år unna. Når hun forteller om sitt framtidige drømmeprosjekt, er det i krysningspunktet mellom TV og helse - og personlige erfaringer.

- Det jeg synes kunne vært spennende å lage, er et program der seeren får ta del i noe de ellers aldri ser, og være litt flue på veggen, sier Flatland og tar en slurk iskaffe.

Var døden nær

30-åringen har selv opplevd å være pårørende. I 2010 fikk moren Anne-Lise Flatland påvist brystkreft, og i 2013 ble faren, «Casino»-programleder Hallvard Flatland, rammet av det sjeldne HLH-syndromet. Han var døden nær og lå tre måneder i koma.

Døtrene og kona våket over ham i de tunge månedene på Rikshospitalet i Oslo.

- Man går veldig inn i sin egen frykt og sorg, og tenker at alt man selv opplever kjennes likt ut for de andre rundt deg, forteller Flatland.

Det tok tid å innse at hun, søsteren og moren hadde svært forskjellige behov i den tøffe tida, for eksempel når det gjaldt tilstedeværelse på sykerommet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer