Jonas Gahr Støre:

Svarer på kritikken: - Det ble tett

Kultur-Norge har vært rasende etter stortingsvalget hvor valgvakene tilsynelatende var «frie» for smittevernregler. Slik svarer Høyre og Arbeiderpartiet på kritikken.

FOR GOD STEMNING: Flere raser etter at påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre brøt coronareglene under valgvaken torsdag 13. september. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I kjølvannet av årets valg kom det kraftige reaksjoner på den tilsynelatende mangelen på smittevern under flere av partienes valgvaker fra landets kultursektor.

Det var spesielt bilder fra Aps valgvake som viser mangel på avstand, ekstatisk klemming og vill jubel, som har blitt delt hyppig på Facebook.

- Sånn er det nå. Alle oppfører seg som om pandemien er over, mens kulturen fremdeles lever under knallharde restriksjoner. Det er rett og slett ikke greit lenger, skrev André Trebbi, Kings of Convenience sin faste lydmann. Hans innlegg ble det av over 1500 ganger, blant andre av Bård Tufte Johansen.

Nå svarer påtroppende statsminister Jonas Gahr Støre på kritikken.

- Politikerne ga ikke blaffen. Jeg tror en av de jeg klemte var søsteren min som var i lokalet. Men jeg skjønner at bildene fra de valgvakene så tett ut, men det som var prinsippet hos Arbeiderpartiet, var at man fulgte reglene med bordsetting og avstand. Men det er klart at når folk jubler, så blir det tett, sier Støre til Dagbladet.

- Forstår reaksjonen

Støre innrømmer at det var flere episoder under valgkampen som var på grensen til smittevernbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.