Herman Flesvig:

Svarer på kritikken

Herman Flesvig har fått kritikk for måten han framstiller Oslo-området Haugenstua på. Nå svarer han for første gang.

KOMISK: Herman Flesvig har nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i «Førstegangstjenesten». Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Herman Flesvig har gjort stor suksess med sin serie «Førstegangstjenesten» og satte seerrekord for NRK. Samtidig har han måttet tåle kritikk for sin framstilling av området Haugenstua i Oslo.

En av karakterene i serien har komikeren valgt å døpe Ola Halvorsen. Han er fra Haugenstua, og snakker sosiolekt. Flere medier har tidligere omtalt det som kebabnorsk.

Den norsk rapperen Yaw Britwum (25), bedre kjent under artistnavnet Britz, skapte debatt i sosiale medier - etter at han kritiserte Flesvig i et intervju med YLTV.

Stereotyp

Han mente at Halvorsen er altfor karikert, og at ingen på Haugenstua prater slik karakteren gjør. Han reagerer blant annet på frasen «Det er steden min», og slår fast at ingen snakker sånn.

- Jeg forstår at han nok ikke ser konsekvensene det har for ungdom fra nettopp Haugenstua. Det frustrerer meg at ungdom fra Haugenstua og tilsvarende bydeler må forholde seg til, og motbevise, denne stereotypen igjen og igjen, forklarer Britwum til kanalen.

Til VG svarer Flesvig nå på kritikken.

- Det går inn på meg. Jeg er konfliktsky og hater å såre folk. Jeg har aldri hatt som intensjonen å såre eller krenke noen når jeg driver med humor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer