Herman Flesvig:

Svarer på kritikken

Herman Flesvig har fått kritikk for måten han framstiller Oslo-området Haugenstua på. Nå svarer han for første gang.

KOMISK: Herman Flesvig har nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i «Førstegangstjenesten». Video: NRK Vis mer
Publisert

Herman Flesvig har gjort stor suksess med sin serie «Førstegangstjenesten» og satte seerrekord for NRK. Samtidig har han måttet tåle kritikk for sin framstilling av området Haugenstua i Oslo.

En av karakterene i serien har komikeren valgt å døpe Ola Halvorsen. Han er fra Haugenstua, og snakker sosiolekt. Flere medier har tidligere omtalt det som kebabnorsk.

Den norsk rapperen Yaw Britwum (25), bedre kjent under artistnavnet Britz, skapte debatt i sosiale medier - etter at han kritiserte Flesvig i et intervju med YLTV.

Stereotyp

Han mente at Halvorsen er altfor karikert, og at ingen på Haugenstua prater slik karakteren gjør. Han reagerer blant annet på frasen «Det er steden min», og slår fast at ingen snakker sånn.

- Jeg forstår at han nok ikke ser konsekvensene det har for ungdom fra nettopp Haugenstua. Det frustrerer meg at ungdom fra Haugenstua og tilsvarende bydeler må forholde seg til, og motbevise, denne stereotypen igjen og igjen, forklarer Britwum til kanalen.

Til VG svarer Flesvig nå på kritikken.

- Det går inn på meg. Jeg er konfliktsky og hater å såre folk. Jeg har aldri hatt som intensjonen å såre eller krenke noen når jeg driver med humor.

Flesvig sier til avisa at han blir nervøs av all kritikk.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Ny sesong

Flesvigs «Førstegangstjeneste» satte seerrekord for NRK med visningstall på henholdsvis 370 000 og 335 000 sin første helg ute.

Fredag kommer fire nye episoder og fem andre er klare til publisering om en ukes tid.

Flesvig har fått håndplukke skuespillere til de nye episodene. Flere kjente fjes dukker opp, blant annet Kristofer Hivju og Bård Tufte Johansen, skriver VG.

- Det har vært litt skummelt, særlig at de skulle lese gjennom det vi hadde skrevet. Det er jo mine barnslige tanker, og dette er folk jeg ser opp til. Flere ganger tenkte jeg: «Nå kan dere gå tilbake til den ordentlige jobben deres. Dere skal få slippe å leke med oss», sier Flesvig til avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer