<strong>BEIN I NESA:</strong> Den svenske artisten Tove Lo er ikke redd for å provosere. Mange svensker satte popcornet i halsen da hun befølte seg selv under en opptreden på svenske «Idol» fredag, men Lo nekter å unnskylde seg. Her på scenen ved en annen anledning. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images / NTB Scanpix
BEIN I NESA: Den svenske artisten Tove Lo er ikke redd for å provosere. Mange svensker satte popcornet i halsen da hun befølte seg selv under en opptreden på svenske «Idol» fredag, men Lo nekter å unnskylde seg. Her på scenen ved en annen anledning. Foto: Dimitrios Kambouris / Getty Images / NTB Scanpix Vis mer

Tove Lo

Svarer på onani-kritikken: - Å ta på seg selv er helt ufarlig

Artisten slår tilbake mot «moralpanikk» i Sverige. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Da Tove Lo opptrådte under den svenske utgaven av «Idol» før helga, satte flere svensker fredagstacoen i halsen.

Den freidige 27-åringen tok seg nemlig på skrittet under framføringen av låta «Cool Girl», noe som utløste harme i sosiale medier.

Twitter-brukeren Evelina Rönnung beskrev Los opptreden som «direkte upassende».

- Er ikke dette et familieprogram? twitret hun i helga.

Micke Andersson mente at det var «fryktelig ille» av Lo å beføle seg selv under TV-sendinga, og avsluttet Twitter-meldinga si med kommentaren «Usj, Tove».

- Ufarlig

Lo er like usjenert av scenen som hun er på scenen, og har sagt sin klare mening om kritikken mot hennes opptreden.

Ifølge Expressen har 27-åringen publisert et innlegg på Facebook, der hun skriver følgende:

«Alle jenter som så opptredenen min, hvis foreldre satte chips i halsen for at jeg tok på meg selv, bekymre dere ikke!» lyder beskjeden fra Lo.

«Å ta på seg selv er helt ufarlig. Det er til og med morsomt. Vi er alle fri til å leke med kroppene våre hvordan vi enn vil. Hun, han og hen.» skriver artisten ifølge Expressen.

Lo har også hevet seg inn i debatten på Twitter, der hun har retweetet flere støttende meldinger.

Blant støtteerklæringene er en kommentar skrevet av Expressen-kommentator Malin Collin, som mener at Sverige ble rammet av «moralpanikk» under Los «Idol»-opptreden.

Onanerte i video

Lo skapte onani-virak også tidligere forrige uke, da hun tirsdag slapp kortfilmen «Fairy Dust». I filmens siste scene ligger hun og onanerer, akkompagnert av tonene fra sin egen låt, «What I want for the night (Bitches)».

Det ble for sterk kost for Youtube, som sensurerte videoen.

- Jeg har aldri sett noe sånt før i en musikkvideo, det er jo faktisk onani, sa musikkanmelder og «Idol»-dommer Sandeep Singh til Dagbladet den gang, og la til:

- Men seksualitet er en viktig del av Tove Lo som artist, og det er ikke overraskende at hun har med en scene som er veldig eksplisitt. Hun har et fritt forhold til sex, og det har begge albumene hennes vært preget av. Med denne scenen tar hun makten tilbake over egen kropp. Hun tar bokstavelig talt saken i egne hender.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer