Svaret er 42

Tallmagien slår til igjen etter Hitchhikers kinodebut.

(Dagbladet.no): Svaret på livet, universet, og alt annet er 42, fastslo Douglas Adams i boka «Hitchhiker\'s guide to the galaxy» («Den komplette haikerens guide til galaksen» på norsk).

Derfor kommer det neppe som en overraskelse på britiske fans at den etterlengtede filmatiseringen av boka spilte inn temmelig nøyaktig 4,2 millioner pund premierehelgen forrige helg (omlag 50 millioner kroner).

Med det føk filmen rett til topps på kinolistene i Storbritannia. Det samme har den gjort i USA, melder avisa The Guardian.

Tallet 42, som fans og «eksperter» av boka har spunnet store teorier rundt i alle år, skulle være det ultimate svaret på livets gåte. Forfatteren selv humret stort over alle som ville forklare hvorfor nettopp 42 var svaret romanhelten Arthur Dent kom over i sitt intergalaktiske eventyr.

- Svaret er ganske enkelt. Det var en spøk. Det måtte være et tall - et enkelt og helt vanlig tall, og jeg valgte det. Alle spekulasjonene er bare nonsens. Jeg satt ved skrivebordet, stirret ut i hagen, og tenkte \'42 passer bra\'. Jeg tastet 42. Ferdig med det, forklarte Adams i et intervju.

Dessverre må kinogjengere vente til olsokdagen 29. juli før filmeventyret åpner i Norge. For de som er usikre på hva boka og filmen handler om, kan vi i korte trekk gjenta det her; Arthur Dent våkner opp en dag, og finner ut at jorda skal sprenges for å gjøre plass til et intergalaktisk veikryss.

Men tilbake til poenget 42. I USA spilte filmen inn temmelig nøyaktig 21 millioner dollar premierehelgen - også det topplassering på lista. Men titt nærmere på tallet. Nøyaktig halvparten av 42. Tilfeldig?