Svart hund melder sin ankomst

Overraskende debut om en fengslet prest og en retriever.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Mysteriet i «Hunden som var Torsdag» begynner allerede før man har lest en eneste side: Bokas forfatter og bokas jeg-person har samme navn, og handlingen bygger delvis på forfatterens egne opplevelser. Mindre pirrende blir det ikke når vi allerede på side to kan lese at hovedpersonen sitter i Skien kretsfengsel.

Syk prest

Opplevelsene må ha med andre ord ha vært av den uvanlige og ubehagelige sorten, men de har uansett resultert i en spennende og annerledes kriminalroman. Hovedpersonen er prest og enkemann, sykemeldt etter et nervesammenbrudd da kona døde. Han bor alene i Skien inntil en torsdagskveld, da en svart og logrende hund melder sin ankomst. Og, bare så det er nevnt, boka er en så solid reklame for flatcoated retrievere at du umiddelbart får lyst til å ringe Norsk Retrieverklubb. Uansett, hunden har et telefonnummer på halsbåndet, men eieren, en kvinne ved navn Eva Bjerknes, svarer ikke når Hammer ringer. Han lar hunden overnatte, og neste dag oppdager de at eieren er omkommet i en bilulykke. Men andre viser seg å ha interesse for det eierløse dyret - eller i hvert fall halsbåndet...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer