Svart magi

Men PJ Harvey ble forstyrret av sine egne.

PJ HARVEY: PJ Harvey spilte konsert sammen med John Parish på Rockefeller søndag kveld. (FOTO: METTE MØLLER/DAGBLADET)
PJ HARVEY: PJ Harvey spilte konsert sammen med John Parish på Rockefeller søndag kveld. (FOTO: METTE MØLLER/DAGBLADET) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||KONSERT: Etter man er ferdig med å lure på hvordan i all verden PJ Harvey klarer å gå fra overnaturlig, klokkeren sang til å bjeffe, hvine som en gammel dame og gi deg klump i halsen med følsom ballladesang uten å lee en mine, kommer innvendingene til søndagens konsert med PJ Harvey og John Parish på Rockefeller i Oslo snikende.

På platen «A Woman A Man Walked By» er John Parish mannen bak musikken, mens PJ Harvey leverer sang og lyrikk. Live derimot, er det aldri et øyeblikks tvil om at det er PJ Harvey sitt show og de hadde vært tjent med justere scenografien deretter. Selv trommisen var tildelt plass på fremre del av scenen, der også resten av bandet sto som urørlige søyler, og rutinert tøylet galskapen til PJ Harvey som flakset rundt på den trange plassen.

Hennes lynraske transformasjoner fra takknemlig, blid artist til rasende, gal dame etterlater deg i bunnløs beundring og ektefølt frykt for å plutselig se henne utenfor vinduet ditt en mørk kveld. At det nærmest settes flombelysning på bandet mellom hver sang medfører dessverre at magien som skapes av hovedpersonens artistiske heksekunster brytes mellom hver låt. Sangenes tilfeldige rekkefølge (hvorfor fikk ikke den rørende «Cracks in The Canvas» plassen som siste ballade? Tenk å høre bråkebøttene «Pig Will Not» og «A Woman A Man Walked By» avløse hverandre!) bidro også til at kveldens ufattelige potensial ikke ble utnyttet til fulle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer