Svart og hardt i påskehelgen

Norges første metal-festival går av stabelen fredag og lørdag. Tilfeldig valg av helligdager? Neppe.

Arrangementet, som skal vise fram tjueto band på to scener i løpet av to dager, har fått det treffende navnet Infernofestivalen. Norsk metal selger plater i haugevis, men får sjelden noe oppmerksomhet her hjemme. Arrangørene bak Infernofestivalen ønsker å endre på dette og samtidig gjøre det lettere for metalfansen å se sine norske helter på scenen.

For at ingen skal gå glipp av noe går et band av scenen på Rockefeller når et annet entrer scenen på John Dee. Dermed kan du løpe fra sted til sted og få med deg alt.

Fredag er et av de store trekkplastrene Borknagar, som debuterte i 1995. Den selvtitulert plata slo godt an, og de blei plukka opp av selskapet Century Media. Etter det har tre album sett dagens lys. Borknagars episke metal har trekk fra folkemusikk og flørter med science fiction. Den siste utgivelsen, «Quintessence», befestet posisjonen de har blant Norges ledende metalband.

Lørdag spiller blant andre Enslaved. De erkenorske vikingrockerne ble Spellemannsnominerte for det siste albumet sitt «Mardraum». På merittlisten står seks utgivelser, blant dem «Vikingligr Veldi» og «Frost». Ti år har Enslaved holdt på og de har blant annet rukket å spille inn plate i Grieghallen. Denne kvelden slipper også bandet Cadaver Inc. plate.

Det blir stands og motevisning, goth-favoritten Nemi skal etter planen dukke opp og Spacebrain - Future Trash, med René M. Hamel, står for det kunstneriske bidraget.

Fredag på Rockefeller spiller Enslaved, Witchery (S), Gehenna, Trail of Tears, Peccatum og Khold, mens Zyklon, Hades Almighty, Bloodthorn, Crest of Darkness og Audiopain spiller på John Dee.

Lørdag på Rockefeller spiller Borknagar, Cadaver Inc, Pain (S), Susperia, M-Eternal og Zeenon, mens Red Harvest, Farout Fishing, Burning Rubber, Ram-Zet og Tidfall spiller på John Dee.

Mer informasjon får du ved å besøke sidene til Infernofestivalen.