Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svart og White

Ah, ingenting er som kompisband som funker!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONSERT: ROSKILDE (Dagbladet): I utgangspunktet er Jack White og Brendan Benson like forskjellige som toalettsituasjonen på Roskilde og Quart. Ulikhetene ble faktisk nesten pinlig åpenbare da gutta entret Roskilde-scenen i går. Jack var svartkledd og så ut som han hadde vandret ut av en Tim Burton-film.

Brendan var boy-next-door -trivelig med hvitrutete skjorte.

Men på plata «Broken Boy Soldiers» fungerer samarbeidet utmerket, og det gjorde det i utgangspunktet på scenen i går også. Sammen vandret de fra det ene musikalske uttrykket til det andre: «Intimate Secretary» var popete, «Blue Veins» var beinhard bluesrock og Nancy Sinatras «Bang Bang» endte så å si som hardbarka metal. Og hele tida sto gitarriffet i sentrum.

Likevel ble det aldri den spydspissen av en konsert man burde kunne forvente av gutter som White og Benson. Begge sang en smule grumsete, låtmaterialet ble skåret litt for mye over samme lest og det virket rett og slett som om de trengte litt mer samarbeidstrening.

Men coverversjonen av Ron Davies\' «It Ain\'t Easy» var uansett topp!

KOMPISBAND: Jack White (nærmest) og The Raconteurs på Roskilde-scenen i går kveld. FOTO: EIRIK HELLAND URKE
KOMPISBAND: Jack White (nærmest) og The Raconteurs på Roskilde-scenen i går kveld. FOTO: EIRIK HELLAND URKE Vis mer