Svart Påske

Påsken er ikke lenger gul. For andre år på rad feirer metalfolket svart påske i Oslo.

Delta i vår Inferno-konkurranse og vinn festivalpass. Vinnerne er nå trukket!

I løpet av langfredag og påskeaften entrer hele 22 blackmetalband de to scenene på Rockefeller og John Dee.

Hovedattraksjonen er årets Spellemannsvinnere Dimmu Borgir, som kommer direkte fra en suksessfull USA-turné. Andre norske band er Aura Noir, Vintersorg, Windir og Carpathian Forest. I tillegg spiller blant andre svenske Witchery, polske Behemoth og britiske Lock-Up.

Personlig har jeg bare hørt om Dimmu Borgir, så jeg ringte festivalsjef Jens Fredrik Ryland:

- Er denne festivalen egentlig interessant for andre enn allerede dedikerte metalfans?

- Joda, det så vi allerede i fjor. Festivalen trekker til seg mange ulike typer mennesker, nysgjerrighet er noe som preger dette miljøet. Selv om det er banda som er hovedpakken her, er festivalfølelsen like viktig. Selv om hoveddelen av publikum kanskje ser litt slemme ut, går disse arrangementene veldig pent for seg. I fjor var det én eneste person som var for full, og han gikk frivillig da han ble prikket på skulderen. Jeg tror folk føler seg komfortable i dette miljøet.

- Hva gleder du deg mest til, selv?

- Dimmu Borgir er jo den naturlige headlineren, men de har jeg sett noen ganger før. Personlig gleder jeg meg veldig til åpningsbandet Nocturnal Breed, som har lovet oss et forrykende show med motorsykler på scenen, fyrverkeri og lettkledde dansedamer. Jeg gleder meg også til et annet Osloband som heter 1349. Og til polske Behemoth, som jeg heller ikke har sett før, sier Ryland.

Nytt av året er Infernoprisen som skal deles ut til en ildsjel i miljøet. De nominerte er Gylve Nagell, Jon Kristiansen, Rune Hammer og Bjørn Nørsterud.

Og til alle dere gutter som stadig sikler etter Nemi i Dagbladet: på Infernofestivalen finner du mange av henne, i levende live. I forbindelse med festivalen deler vi ut to festivalpass. Delta i vår Inferno-konkurranse og bli med i trekningen. Vinnerne er nå trukket!

Rockefeller og John Dee, fredag 29. mars og lørdag 30. mars. Programmet finner du på Manual. Les mer om festivalen på hjemmesidene til Inferno Festival.

INFERNO I FLAMMER: Norske Dimmu Borgir er hovedattrakjsonen under Infernofestivalen langfredag og påskeaften.