Svart som synden

Sterk og kompromissløs thriller om en politimann med problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Caro Ramsay er en skotsk debutant som svinger seg høyt over det man i utgangspunktet tror er enda en politiroman. For historien om politietterforskeren Alan McAlpine er en historie om besettelse og lidenskap, og er på mange måter nesten like mye Dostojevskij som Ian Rankin.

Kvinne i koma

I 1984 er Alan McAlpine en ung konstabel i Glasgow-politiet, nettopp tilbake etter at broren hans – som også var politi – døde i tjeneste. McAlpine får en enkel oppgave den første tida, han skal vokte en kvinne som ligger i koma på sykehuset. Kvinnen er stygt skadet, et syreangrep har ødelagt ansiktet hennes totalt, og politiet vet ingenting om verken henne eller overfallet. Men hun gjør et uutslettelig inntrykk på McAlpine, som fra før av er i en forholdsvis dårlig mental balanse. Og bedre blir det ikke når hun dør.

22 år seinere er Alan McAlpine politioverbetjent, gift med den vakre gallerieieren Helena og en dypt ulykkelig mann. Han er fremdeles preget av hendelsene med broren og kvinnen som lå i koma, og alt vekkes til live igjen når han skal lede etterforskningen av drapene på to kvinner. Avisene har allerede gitt morderen navnet «korsfesteren», fordi han etterlater ofrene på rygg med utstrakte armer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer