Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svarte skjermer for TV 2

TV 2 og Telia-eide Get klarte ikke å bli enige om en ny distribusjonsavtale innen midnatt. Dermed mister rundt 480 000 Get-kunder TV 2s kanaler. Ved midnatt gikk skjermene i svart.

SVART: Slik ser skjermene til Get-kunder ut etter midnatt.
SVART: Slik ser skjermene til Get-kunder ut etter midnatt. Vis mer

Like etter midnatt gikk TV 2-kanalene i svart hos Gets kunder.

– Vi beklager veldig overfor alle våre kunder. Dette er ikke en løsning vi har ønsket. Vi har jobbet hardt for å komme til enighet, men vi har dessverre ikke klart det. For å gjøre TV-tittingen litt bedre i denne situasjonen gir vi alle våre kunder 45 ekstra TV-poeng, som de kan bruke til å velge blant et stort utvalg av kanaler og strømmetjenester i valgmenyen sin, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge, som Get er en del av, i en pressemelding.

- Skrudde av

Distribusjonsavtalen som reforhandles, regulerer hvor mye Get skal betale for TV 2s kanaler, slik at de kan legge kanalene i pakkene som de selger til sine kunder.

– Vi sendte over vårt siste tilbud til Get klokka 23.40, tjue minutter før fristen, og var forberedt på å fortsette en forhandling om ny avtale på overtid. Men vi hørte ikke noe mer fra Get og ved midnatt skrudde de av signalene våre, sier organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til NTB.

På sine nettsider skriver TV 2 at de er overrasket over at Get ikke klarer å finne plass til alle de norske kanalene i sin grunnpakke, slik alle de andre TV-distributørene har gjort.

Uenighet om pris

De hevder videre at Get ønsker en annen pris enn andre distributører. Ifølge Kampanje skal TV 2 ha bedt Telia om rundt 100 millioner kroner mer i året for tilgang til sine kanaler, mens Telia og Get skal ha svart med å tilby 100 millioner kroner mindre.

- Vi vet dessverre ikke hvor lenge en eventuell konflikt vil vare. TV 2 vil strekke seg langt for å komme til enighet, og vi har aldri opplevd at vi ikke har klart nettopp det, skriver TV 2 på sin nettside.

Telia-eide Get på den andre siden skriver at TV 2 ikke ønsker å tilby valgfrihet av sine kanaler for kundene.

- De ønsker at du som Get-kunde skal betale mye mer for å se på deres kanaler. Det kan vi selvsagt ikke akseptere, skriver de på sine nettsider.

TV-kanalene som blir påvirket ved et brudd i forhandlingene, er TV 2, TV 2 Zebra, TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Livsstil, TV 2 Sport 1 og 2, TV 2 Sport Premium og C More-kanalene og arkivet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!