- Svartebørs-salget var engangshendelse

PR-sjef Pål Hetland fastholder at kona kun solgte Quart-billettene som en vennetjeneste. Han ønsker å saksøke Fædrelandsvennen som i dag skriver at han skaffet billigbilletter til kona som i årevis har drevet svartebørssalg

Etter dagens sak i lokalavisa, kommer Hetland til å kontakte advokat for å vurdere mulighetene for å saksøke Fædrelandsvennen. Konas kolleger i Negl- og hudakademiet i Kristiansand sier at Katherine Lück, PR-sjefens kone, har tilbudt kunder og ansatte Quart-billetter. Kvinnene sier at Lück har innrømmet å ha drevet svartebørssalg i en årrekke.

- Hun sa hun hadde fått kjøpt billettene rimelig av sin mann, pressesjefen, forteller to av de ansatte, Annette Kaarevik og Helene Hansen til Fædrelandsvennen.

Avisa har snakket med fem av de seks ansatte, og alle bekrefter svartebørs-virksomheten. Også en kunde forteller at hun ble tilbudt femdagerspass. Lück skal ha tatt opptil 3000 kroner for et dagspass.

Mistet jobben i dag

<> Toffen lager nye regler etter avsløring<> Quart-sjef Toffen Gunnufsen stoler på at PR-sjef Pål Hetland ikke har formidlet billigbilletter til kona. Men han synes Katherine Lück har vært dum og naiv.

- Både ansatte og kunder har reagert kraftig på Lücks salg av Quart-billetter. Det er fryktelig leit at en slik umoralsk handling har foregått i min salong. Det går utover både ansatte og kunder, sier daglig leder Conny Harrington.

Samtidig med dagens avisoppslag, dumpet oppsigelsen ned i postkassa til Katherine Lück. Hetland mener at eks-kollegene har personlige motiver for å sverte kona hans offentlig.

- Hun har jobbet der siden januar. Hvordan kan de da påstå at hun har solgt billetter i årevis? spør PR-sjefen som tidligere har gått kraftig ut og fordømt alle svartebørshaier.

Han avviser at han skal ha skaffet billettene til kona.

- Det er helt på trynet. Jeg kjenner ingen i Billettservice så det har vært praktisk umulig for meg å skaffe billetter. Dette lukter injurier, sier Hetland til Dagbladet.no.

Fortalte alle om billettene

Det var Fædrelandsvennen som avslørte Katherine Lück under årets Quart - like etter at Hetland igjen hadde vært ute i media og rast mot ågerprisene som ble krevd for utsolgte konserter. Kristiansandsavisa fikk tips om at hun tjente penger på svarte billetter. De oppsøkte restauranten hvor hun jobbet, og dokumenterte med skjult kamera at hun solgte dem to festivalbilletter for 4000 kroner. Da de identifiserte seg som journalister, påsto hun at hun solgte for en kollega - noe som viste seg å ikke stemme. Lück sa opp restaurant-jobben etter avsløringa.

- Dette var billetter som hun tok på seg å selge for noen venninner. Hun tjente ingenting på salget. Det var første og eneste gang hun har solgt billetter, fastholder Hetland.

Han forteller at kona uten at han visste om det, fortalte om billettene til alle hun kjente. Både i neglforretningen og på pizzarestauranten averterte hun ivrig.

- Kona mi er svært lite interessert i alt som har med Quart\'en å gjøre, og hun har aldri vært klar over at slikt salg er imot våre oppfordringer, sier Hetland.

Frykter ikke søksmål

Sjefredaktør Finn Holmer-Hoven tar injurie-truslene med knusende ro når Dagbladet.no forteller ham om den siste utviklinga i saken.

- Vi har mange kilder fra neglesalongen, og de fleste står fram med fullt navn. I tillegg bekrefter en kunde påstandene uavhengig av de ansatte. Vi stoler på kildene våre, og frykter ikke en eventuell injuriesak, sier Holmer-Hoven.

Han forstår ikke hvorfor Hetland ikke har valgt å holde en lavere profil etter å ha blitt tatt med buksene nede av konas svartebørssalg.

- Han gikk ut veldig høyt med sin moralske indignasjon over svartebørssalget i aviser og på tv, og nærmest formante dem til å brenne i helvete. De kommentarene han har kommet med i ettertid virker veldig lite gjennomtenkte, sier sjefredaktøren.

<B>QUART-SJEFENE: Pål Hetland (venstre) har kommet i hardt vær etter at kona ble avslørt som svartebørshai. Quart-sjef Toffen Gunnufsen <a href=\'http://manual.dagbladet.no/manual/2002/07/13/342505.html\'>støtter PR-sjefen sin 100 prosent</a>.