Svartelisting av forskere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KLIMA: Dagbladet har på side nettsider (5/3) under overskriften «Får råd fra klimabøller» publisert en liste over norske og utenlandske forskere som de mener at FrP tar til inntekt for sitt syn på klimapolitikken og en annen liste med internasjonale forskere som er de mener har mottatt midler fra Exxon. Dette er en meget enkel form for journalistikk. Dagbladet kunne ha fortalt noen om den spennende klimaforskningen som nå foregår både når det gjelder effekten av CO2 og andre faktorer som påvirker klimaet. Istedenfor får journalisten det til å dreie seg om rettroenhet, og stempler de som har avvikende vitenskapelige teorier når det gjelder klima.

NÅR FRP IKKE VIL slutte seg til Kyoto-avtalen forsøker de å finne frem til forskning og forskere som arbeider med andre modeller for klimavariasjoner enn CO2. Dagbladet har publisert en liste med seriøse forskere som søker å bidra til å forstå hvordan naturen fungere og hvilke faktorer som påvirker klimaet. Blir de «klimabøller» fordi FrP henviser til noen av deres arbeider eller synspunkter? Det er usikkert hva som ligger i dette ordet, men kunne jo tro at det dreide seg om personer som selv hadde forårsaket betydelig forurensning. Nei, Dagbladets journalist mener at de er klimabøller fordi de ikke har den rette overbevisning eller fordi konservative politikere bruker deres resultater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer