SVARTMALES:

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug svartmales, mener Johan N. Hertzberg og Adrian Smith Stenberg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SVARTMALES: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug svartmales, mener Johan N. Hertzberg og Adrian Smith Stenberg. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Sylvi Listhaug:

Svartmalingen fortsetter

Kritikken mot Sylvi Listhaug er malplassert. AUF og Frigessi bør begynne å snakke om egen politikk fremfor å svartmale Listhaug.

Meninger

Simon Frigessi i AUF skrev i Dagbladet 18. september at Sylvi Listhaug «må fjernes som innvandringsminister». Frigessi mener Listhaug er delskyldig i alt fra høyreekstreme demonstrasjoner til vold mot minoriteter. Slike usaklige anklager bidrar kun til å forsøple debatten og skyver isteden reelle utfordringer med innvandring under teppet.

Innlegget til Frigessi er malplassert, og kritikken er feilplassert. Fremskrittspartiet og Listhaug tør å debattere kontroversielle temaer i samfunnet. Det er viktig at politikere ikke skjuler samfunnsproblemer bak politisk korrekthet. I mange andre land, som Sverige, har man kneblet debatten. Det har ført til at utfordringene har eskalert, den politiske debatten har blitt polarisert og ekstreme krefter har vokst frem. I Norge tar vi også de vanskelige debattene og finner gode løsninger.

AUFs ønske til Erna Solberg er at Listhaug fjernes. FpUs svar er at det er uaktuelt. Det norske folket ga borgerlig side flertall på Stortinget. Listhaug har også bred støtte blant befolkningen som minister. Derfor bør Listhaug fortsette, noe AUF må akseptere.

Frigessi og AUF fortsetter å male et skremselsbilde av Norge som ikke eksisterer. Norge har aldri vært mer åpent, tolerant, likestilt og friere enn i dag. Sånn skal det være i fremtiden også. Minoriteter har heller aldri hatt det bedre enn i dag. Frp og Listhaug kjemper hver eneste dag for et fritt og likestilt Norge, og kommer til å stå opp for disse verdiene også i fremtiden.

Men man kommer seg imidlertid ikke unna at Europa blir stadig mer utrygt. Radikalisering forekommer både på venstre- og høyresiden, i både sekulære og i religiøse hjem. Det som ikke hjelper er å lukke øynene for problemer knyttet til innvandring og isteden peke på FrP og Listhaug som den stygge ulven.

Fremskrittspartiet vil ha en kontrollert og ansvarlig innvandringspolitikk. Det er fordi god integrering avhenger av hvor mange som kommer til Norge. Vi kan ikke ta imot flere enn samfunnet klarer å integrere.

AUF og Frigessi bør begynne å snakke om egen politikk fremfor å svartmale Listhaug. Fremskrittspartiet kommer uansett til å kjempe for en strengere og mer bærekraftig innvandringspolitikk i Norge, uavhengig av hvor mye svartmaling som kommer fra AUF.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.