Svartmetal-bassist skal djeveltutdrives på tv

Bassist Jørn «Necrobutcher» Stubberud i svartmetallbandet Mayhem, skal underlegge seg djevleutdrivelse i beste sendetid.

KVITTER SEG MED DJEVELEN: Mayham-bassist Jørn «Necrobutcher» Stubberud (i midten) skal la seg djevelutdrives på NRK. Her er Stubberud avbildet med bandkolleger «Blasphemer» (Rune Eriksen) og «Maniac» (Sven Erik Kristiansen).
Foto : Berit Roald / SCANPIX .
KVITTER SEG MED DJEVELEN: Mayham-bassist Jørn «Necrobutcher» Stubberud (i midten) skal la seg djevelutdrives på NRK. Her er Stubberud avbildet med bandkolleger «Blasphemer» (Rune Eriksen) og «Maniac» (Sven Erik Kristiansen). Foto : Berit Roald / SCANPIX .Vis mer

Til høsten er det klart for en ny runde med Alex Rosén og serien «Folk i farta». I serien møter Rosén folk med tilknytning til Norge som lever et uvanlig liv.

Torsdag reiser Alex Rosén og NRK til USA for å gjøre opptak til det siste programmet. Der skal de møte bassisten i det legendariske norske svartmetallbandet Mayhem og radio- og fjernsynsevangelisten Rob Larson, melder NRK.

Larson har i flere bøker utdypet sin frykt for at rockemusikk gir okkult og destruktiv påvirkning - og er svært opptatt av satanisme. Han mener blant annet at Anders Behring Breivik må ha vært besatt av demoner.

- Han er en eksorsist, det er det han driver med. Han kommer til å utføre en djelvelutdrivelse på meg på nasjonalt fjernsyn. Sier Stubberud i et intervju med tyske Metal Hammer.

Det aktuelle programmet blir trolig sendt på NRK1 til høsten.

(NTB)