Svein Åges stjerne-skyss

MOLDE (Dagbladet): Svein Åge Johansen (48) har vært privatsjåfør for alle superstjernene som har vært på jazzfestivalen. Framkomstmiddel: En fire tonn tung og nesten sju meter lang brummende Cadillac Fleetwood. I går kveld vartet han opp jazzdivaen Dee Dee Bridgewater.

- Åhh - for en bil, utbrøt Dee Dee Bridgewater da hun kom ut av den særegne Cadillacen, som er benyttet de siste 13 årene under jazzfestivalen.

I denne bilen har stjerner som Van Morrison, Etta James, Bob Dylan, Herbie Hancock med mange flere blitt fraktet rundt i Molde. I år blir Ray Charles Johansens gjeveste passasjer.

Kompis med Miles

Isbryteren blir den kalt i Molde, ikke bare fordi den har over 200 hestekrefter under det blankpolerte panseret og vekker atskillig oppsikt når den brummer rundt. Men like mye fordi bilen får artistene til å roe nervene foran konsertene.

Idet de siger ned i setet i den seks og en halv meter lange limousinen, er de inn i en helt annen verden. I Svein Åges verden.

- Miles Davis var den første jeg kjørte for jazzfestivalen. Han satte seg i forsetet, vi snakket om bilen min og om hans mange biler, før han spurte med sin hese røst: Do you like my music? Jeg måtte som sant var si «no».

- Jeg husker det ble helt stille, før hele ansiktet hans løste seg opp i et stort smil og han sa: «Okay, let's be friends».

- En fantastisk fyr

Siden ble de to kamerater. Svein Åge og kona har vært i middag med trompetlegenden, og Davis holdt på å avlyse en konsert i Oslo hvis ikke arrangøren sørget for at kjøreskolelæreren fra Molde og Cadillacen møtte ham på flyplassen. Det var vinter, og Cadillacen var godt pakket inn, men Miles måtte selvsagt få det som han ville. Alternativet var ingen konsert.

- På vei til konserten sang jeg nasjonalsangen - med en finger i øret og en på rattet, mens Miles spilte trompet rett imot meg. Han var en fantastisk fyr, minnes Svein Åge.

LEGENDE KJØRER'N: -Åh, for en bil, utbrøt Dee Dee Bridgewater da hun kom ut av Svein Åge Johansens nesten sju meter lange og fire tonn tunge Cadillac Fleetwood i går.