Svein fra «Petter Uteligger»: - Mange som var misunnelige

Svein Stang har fått både ris og ros etter å ha vært med i «Petter Uteligger». Nå kan serien ta storeslem i «Gullruten».

KAN VINNE GULLRUTEN: Både Svein Stang og serieskaper Petter Nyquist ble rikskjendiser etter suksessen med dokumentarserien «Petter Uteligger» på TV 2. Nå kan serien vinne hele fire Gullruten-priser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KAN VINNE GULLRUTEN: Både Svein Stang og serieskaper Petter Nyquist ble rikskjendiser etter suksessen med dokumentarserien «Petter Uteligger» på TV 2. Nå kan serien vinne hele fire Gullruten-priser. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg hadde ikke forventet det i det hele tatt. Det har vært veldig moro, sier Stang om å være med i «Petter Uteligger».

I dokumentarserien får seeren følge småbarnsfaren Petter Nyquist, som flytter ut på gata i Oslo i 52 dager.

På sin aller første dag som uteligger ble Nyquist kjent med Stang. Da Dagbladet møter dem er det i en helt annen setting.

Fredag ble det nemlig kjent at «Petter Uteligger» er nominert til hele fire «Gullruten»-priser.

Var kritiske Sammen med =Oslo-selger Ida Brænden, som i likhet med Stang var å se i serien, er de til stede på pressekonferansen i Østbanehallen i Oslo sentrum.

- Det viser at et kamera til 6000 kroner kan lage gode historier, og fortelle noe som har gjort noe med menneskene som har sett på, sier Nyquist selv om nominasjonene. Brænden forteller at hun fra starten av var positiv til prosjektet hans, og tok ham i forsvar mens andre var kritiske.

- Dumme meldinger For ifølge Brænden og Stang har ikke alle på gata vært like positive til at de stilte opp i tv-serien.

- Det er mange som var veldig misunnelige. Jeg har fått noen dumme meldinger fra folk i miljøet, sier Stang, og blir supplert av Brænden:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer