«Black Widow»

Svein Roger (57) havnet i Hollywood-innspilling

Molde-fotograf var på fjelltur med kamerasekk.

SPILLER INN SCENER: Stjerneskuespiller Scarlett Johansson ble sett gå inn og ut av en Joker-butikk på Sæbø i Ørsta onsdag forrige uke. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Med kaffekoppen og ei brødskive nøt jeg utsikta mot vakre Romsdalshorn. Plutselig var jeg midt i innspillingen av filmscener til den mye omtalte Marvel-filmen. Været skiftet mellom sol og sluddbyger, men stuntgjengen holdt humøret oppe. De var imponert over fantastiske omgivelser på Litjfjellet. Må da være god reklame for Rauma dette.», skriver den Molde-baserte fotografen Svein Roger Ivarsen (57) i et innlegg på Facebook.

Overfor Dagbladet forteller Ivarsen at han torsdag forrige uke satt ved et lite tjern på Litjfjellet og spiste nistemat og drakk kaffe, da to personer kom gående. Ivarsen driver eget fotofirma og var på tur for å fotografere naturen i området, slik han ofte pleier, sier han.

FOTOGRAF: Svein Roger Ivarsen. Foto: Privat
FOTOGRAF: Svein Roger Ivarsen. Foto: Privat Vis mer

- De to var ikke kledd i helt vanlige turklær og jeg har jo sett en del medieoppslag om aktiviteten i området. Kvinnen var ganske lik, med rødt hår, så jeg koblet raskt at her var det snakk om filminnspilling, sier Ivarsen.

Stuntkvinne «C.C. Ice»

I filmen «Black Widow» er det skuespiller og superstjerne Scarlett Johansson som spiller rollen som Natasha Romanova, også kjent som superhelten Black Widow. Om det var innspillingseffektivitet eller for ville fjell som gjorde at hun ikke tok turen selv, vites ikke.

For det var Johanssons stuntdobbel eller «standin» Ivarsen møtte på fjelltur. Etter litt research finner Dagbladet ut at det var stuntkvinnen «C.C. Ice» som løp på fjellet, omringet av flere av Norges mest kjente steinformasjoner, blant annet dramatiske Romsdalshornet.

Fotografen har sagt ja til å dele bildene sine med Dagbladet:

NATURSCENER: Stuntkvinnen «C.C. Ice» ble filmet fra helikopter mens hun jogget på Litjfjellet i Rauma. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
NATURSCENER: Stuntkvinnen «C.C. Ice» ble filmet fra helikopter mens hun jogget på Litjfjellet i Rauma. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
INSTRUERING: Mens helikopteret svever planlegger innspillingsleder og standin neste joggerute. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
INSTRUERING: Mens helikopteret svever planlegger innspillingsleder og standin neste joggerute. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
NØT UTSIKTEN: Marvel-teamet var imponert over naturen i området, forteller Ivarsen. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
NØT UTSIKTEN: Marvel-teamet var imponert over naturen i området, forteller Ivarsen. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
DYRT UTSTYRT: Helikoptre med spesialrigger filmet Litjfjellet fra lufta. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
DYRT UTSTYRT: Helikoptre med spesialrigger filmet Litjfjellet fra lufta. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
ROMSDALSHORNET: Et karakteristisk og kjent fjell i Rauma. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
ROMSDALSHORNET: Et karakteristisk og kjent fjell i Rauma. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
MORO PÅ JOBB: C.C. Ice spilte inn joggescener i Rauma. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
MORO PÅ JOBB: C.C. Ice spilte inn joggescener i Rauma. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
GRÅTT: Det var skiftende vær i området under innspillingen. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film
GRÅTT: Det var skiftende vær i området under innspillingen. Foto: Svein Ivarsen / Relevant Film Vis mer
LIGNER: Den ekte Scarlett Johansson utenfor Joker i Sæbø. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
LIGNER: Den ekte Scarlett Johansson utenfor Joker i Sæbø. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Knipset bilder

Etter å ha pratet litt med teamet ble Ivarsen fortalt at det snart kom et helikopter og at de skulle skyte scener.

- Det var helt i orden at jeg var der. Han som ledet innspillingen spurte om jeg kunne stå ved ham når det pågikk, sier Ivarsen, som dro fram telelinsa og knipset bilder.

- Det var ganske heftig med helikopteret som fløy over. Med en gang det kom dårlig vær forsvant det, men så fort sola brøt gjennom var det tilbake og de filmet. Det ble flere pauser hvor vi pratet. De var veldig hyggelige og fortalte om filmmiljøet i Los Angeles, sier Ivarsen.

- Fantastisk flott

Han beskriver opplegget som spektakulært.

- Det var veldig artig å plutselig havne midt i innspillingen. De var bare to personer fra crewet på fjellet, resten satt i helikopteret, sier fotografen, som benytter sjansen til å reklamere litt for innspillingsstedet.

- Jeg bor i Molde, men drar ofte på tur i området og må skryte av Rauma som er fantastisk flott. Jeg skjønner at de vil dit å filme.

Rykket inn

Innspillingen av Black Widow har satt sitt preg på både mediebildet og den lille sunnmørsbygda Sæbø de siste dagene. Flere av filmens scener spilles inn i idylliske omgivelser i Ørsta kommune. Blant annet er en bilferje tatt ut av ordinær drift for formålet. Dagbladet var første avis med bilder av Scarlett Johansson på settet.

Marvel-karakteren Romanova har i tegneserieuniverset en forhistorie som russisk spion. Johansson har hatt rollen siden «Iron man 2» i 2010, og vi så henne sist i rollen i «Avengers: Endgame», som hadde premiere 24. april i år. Nå kommer altså den første enkeltstående filmen om Black Widow.

For rollen i «Black Widow» skal Scarlett Johansson ifølge Hollywood Reporter ha fått 15 millioner dollar, eller ca. 130 millioner norske kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer