Sveinung slutter i Storåsfestivalen (igjen)

- Midt-Norges vakreste kultureventyr er over.

DROPPER FESTIVALEN: Sveinung Sundli gir seg som daglig leder i Storåsfestivalen. Her med kjæresten på fanget under festrivalen i sommer. Foto: Lars Myhren Holand
DROPPER FESTIVALEN: Sveinung Sundli gir seg som daglig leder i Storåsfestivalen. Her med kjæresten på fanget under festrivalen i sommer. Foto: Lars Myhren HolandVis mer

Den tidligere Gåte-musikeren Sveinung Sundli (31) etablerte Storåsfestivalen i 2004 og fungerte som «festivalgeneral» helt til han trakk seg etter nær-konkurs-året 2008. I fjor gikk han tilbake til jobben som daglig leder, nådde sine salgsmål og erklærte festivalen liv laga.

Før jul ble det likevel klart at det ikke arrangeres festival på Storås i 2011, og nå sier Sundli til Dagbladet at han er ferdig med festivalen.

- Ja, det stemmer at jeg har sluttet, sier han.

Eventyret over - Jeg tror jeg står over å jobbe med Storåsfestivalen selv om den skulle bli gjenopplivet i 2012. Og i 2013. Nå vil jeg heller utvikle andre arenaer, og har ingen fritidsproblemer, sier Sundli, som fikk en sønn med modellkjæresten Stephanie Palomino Davadi (23) for to år siden og blant annet står bak utestedet Familien i Trondheim.

- For meg personlig betyr dette bare at Midt-Norges vakreste kultureventyr er over, sier han om festivalen som på det meste hadde 10000 publikummere, var blant Norges største og bidro med ringvirkninger og ikke minst reklame for både bygda og regionen.

Hallelujastemningen forsvant Selv om han mener det er mange årsaker til at Storåsfestivalen ble for tung å stable på beina, blant annet et trangt sponsormarked, legger ikke Sundli skjul på at han er skuffet over manglende oppbacking fra kommunen og lokalmiljøet i Meldal i Sør-Trøndelag.

- Det var rene hallelujastemningen på allmøtene, men for mange forsvant dugnadsånden til fordel for en utbytteholdning, mener han.

Ordfører i Meldal kommune, Ivar Syrstad (Sp), sier han mener utbyttet ikke har vært større enn den frivillige innsatsen som har vært lagt ned for å stable festivalen på beina.

- Jeg tror også ledelsen i festivalen bør være selvkritiske og se på hva som kunne vært gjort på en annen måte, sier han.

Storåsfestivalen har gjennom årene promotert seg med både nakenbading og striptease, i tillegg til et musikalsk program som har favnet alt fra Ole Ivars til Motorpsycho.

ROCK OG NAKNE DAMER: Men det har også vært indisk gatesirkus på Storås-festivalen. FOTO: Sveinung Uddu Ystad/ Dagbladet
ROCK OG NAKNE DAMER: Men det har også vært indisk gatesirkus på Storås-festivalen. FOTO: Sveinung Uddu Ystad/ Dagbladet Vis mer