Svelger ingen kameler

Anne Lind og Erik Boye er månedens poeter for februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Anne Lind (56) bor på Lista. For tida er hun frilansskribent og oversetter, men har tidligere jobbet som blant annet lærer, miljøarbeider og sosialkurator.

- Hvor lenge har du skrevet?

- Jeg holdt på å si bestandig. Var så heldig å vokse opp i et leseglad hjem. I tillegg fikk jeg en utrolig entusiastisk og dyktig norsklærer både på realskolen og gymnaset. Det var et dobbelthell, for jeg kom til Norge fra USA som 12-åring og kunne knapt telle til ti på norsk.

For Anne er skrivinga både en glede og en drift.

- De årene jeg hadde vanlige jobber, ble jeg huggern hvis jeg ikke fikk stjålet til meg noen timer med skriving i løpet av uka. I 1980 fikk jeg gitt ut noe jeg selv mente, og fortsatt mener, var en novellesamling - selv om forlaget kalte det episk-lyriske dikt.

«Hjemheim A/S», het den, og utkom på Gyldendal.

En diktkafé på nettet

- Hva betyr Diktkammeret for deg?

- Det var først da jeg oppdaget Diktkammeret for litt over et år siden at jeg begynte å prøve meg på å skrive dikt. Diktkammeret er et fabelaktig tiltak. Det er ikke så mange som skriver her hvor jeg bor, så det var som å få et «kollegium», en «diktkafé» og et skriveverksted å kunne stikke innom når som helst på døgnet. Her henter jeg inspirasjon, gode råd og stadig nye kunnskaper, både fra diktlæreren og fra de andre deltakerne. Det kjennes nesten magisk å kunne legge ut en tekst og få umiddelbar feedback. Det er utrolig stimulerende å få brynt de tingene man skriver på i gjerningsøyeblikket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer