Anmeldelse: «Wisting»

Sven Nordin er suveren

Snart er det premiere på Norges dyreste tv-serie.

WISTING: Serien om politietterforskeren William Wisting (Sven Nordin) er basert på bøker av Jørn Lier Horst, og har premiere på TV3 og Viaplay torsdag 11. april. Video: TV3 / Viaplay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

det TV-KRIM: «Wisting» er norsk krim i ti episoder der vi ikke hele tida blir sittende ytterst på stolen eller ender med å bite ned neglene slik at vi må haste ut for å handle inn nye hos Raske Negler.no.

«Wisting» er ikke er versting i det hele tatt der manus ikke er skrevet i caps lock, men er en fin hybrid av nordisk noir mikset sammen med den ofte noe langsomme fortellerteknikken fra de beste kriminalfortellingene, skapt av blant annet britiske BBC. Legger vi inn en silkelett touch av «Fargo», alt lagt til småbyen Larvik og jordene og brønnene rundt, blir dette nesten helstøpt, og vel verdt å bruke ti kvelder a 44 minutter på.

Kalde saker

I serien er det kulde, tåke, mange aktører, intriger, bondskhet og vinter. Og, drap over en tjukk vintersko. Både i nåtid, men de flest tilbake i tid. Kalde krimsaker som det må nøstes sakte opp i. Ikke spesielt originalt, men samtidig når det er utført med dette solide håndverket gir det en viss mening at vi ikke skal bli utsatt for action.

I «Wisting» er det et kobbel norske småbyetterforskere som holder på med sitt, men så blir det storalarm som medfører at Wisting & co. etter hvert møter to amerikanske tøffinger, fra selveste FBI. Drapet på en mann, funnet på et jorde der det dyrkes juletrær, linkes etter hvert til en seriemorder som har lang og grufull fartstid på det amerikanske kontinentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer