Sven Nordin går under jorda i nytt thrillerdrama

Bli med skuespillerne i «Valkyrien» under bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I NRKs kommende store dramasatsing «Valkyrien» spiller Sven Nordin en kirurg som praktisk talt går under bakken.

- Det er det mest spennede dramamanuset jeg har lest på flere år, sier Sven Nordin til Dagbladet.

Kjærlighet og moral En av Norges mest allsidige skuespillere vet hva han snakker om. Han pendler mellom teater, film og tv-produksjoner i flere land, sist sett i den svenske politiske thrilleren «Blå ögon» på TV2. I «Valkyrien», en norsk dramathriller som får premiere i 2017, spiller han hovedrollen som legen Ravn.

- Jeg havner litt i samme etiske dilemma som Walter White i «Breaking Bad», i forhold til kjærlighet og moral og hva jeg velger å gjøre, sier Nordin.

Legen Ravn leter desperat etter en kur til sin døende kone Vilma, spilt av norsk-svenske Pia Halvorsen. Sykehuset gir henne opp, og Ravn velger å jobbe i skjul og må inngå en allianse med Oslos underverden. Så han etablerer en «klinikk» under bakken. Der havner mange trengende, som verken har fastlege eller kan bruke offentlige sykehus.

Illegal klinikk Ravn får hjelp av den korrupte Leif, som er en såkalt «doomsday prepper» - en som er forberedt på at samfunnet skal kollapse. Leif jobber i kommunens beredskapsavdeling, og sammen bygger de en illegal klinikk i et bomberom under jorda i Oslo sentrum.

- Historien er veldig spennende og annerledes alt annet jeg har vært borti, sier Nordin:

- Dette handler om medisinsk forskning, dommedagsprofetier, globalisering, infrastruktur, forsyninger, organisert kriminalitet - i det hele tatt hvordan vi bygger verden rundt oss. Dette tror og håper jeg kan ha internasjonalt nedslagsfelt - ikke minst blant yngre seere.

Samfunnets sårbarhet Også Pål Sverre Hagen, som spiller Leif, tror at «Valkyrien» vil kunne bli en internasjonal hit, dersom de lykkes. De fire første episodene er snart ferdig innspilt, og de fire neste fortsetter på nyåret og våren.

- Jeg har aldri lest et så interessant manus, sier Hagen og fortsetter:

- Leif er opptatt av samfunnets sårbarhet. Hva skjer dersom det bryter sammen? Vi har gjort oss veldig avhengige av alt rundt oss. Serien tar opp viktige og originale temaer, sier Hagen, som i rollen som Leif vikles inn i et skjebnefellesskap med Ravn.

Reddes av mannen? Den tredje store rollen spilles av Pia Halvorsen (50), som har et langt «scenisk rulleblad», men som likevel er langt mindre kjent i Norge enn i Sverige.

- Jeg flyttet til Stockholm for 20 år siden, forteller hun:

- I «Valkyrien» er jeg en medisinsk forsker som jobber med å utvikle et slags nytt antibiotika. Men jeg blir syk, eksponert for noe dødelig, gitt opp av leger - bortsett fra av min mann, Ravn, som gjør alt for å redde meg.

63 millioner kroner Siden deler av serien blir tatt opp under bakken, er pressen invitert til den nedlagte Valkyrien stasjon, et steinkast fra dagens T-banestasjon på Majorstua. Stasjonen som ble lagt ned for 30 år siden har en sentral rolle i serien.

- Budsjettet er på 63 millioner kroner, det vil si at den samme minuttprisen som «Halvbroren», sier hovedmanusforfatter og regissør Erik Richter Strand.
 
Skuespillerne i de størte rollene er: Sven Nordin, Pål Sverre Hagen, Pia Halvorsen, Ellen Birgitte Winther, Mikkel Bratt Silset, Ameli Isungset Agbota, Laila Goody og Joachim Rafaelsen.

Sterke og etalberte navn står bak og trekker i trådene:

Regissør er Erik Richter Strand. Manusforfattere er Erik Richter Strand, Thomas Seeberg Torjussen, Katrine Zeiner Valen og Bjørn Ekeberg, basert på en idé av Thomas Seeberg Torjussen, Lars Gudmestad og Simen Svale Skogsrud. «Valkyrien» produseres av Tordenfilm AS for NRK, produsenter er Eric Vogel og Nina B. Andersson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer