Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Sven Nordin og Nils Vogt flytter sammen

På scenen, altså.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sven Nordin (57) og Nils Vogt (66) har vært venner og kolleger i om lag 30 år.

Til høsten flytter de sammen - i turnébuss og på teaterscener rundt om i landet.

Ingen skilsmisserfaring «Litt av et par!» er en komedie som som blir en av høstens storsatsinger i regi av Riksteatret. Det er en prisbelønt komedie av Neil Simon som er blitt spilt over hele verden. Mange har sett filmversjonen «The Odd Couple», der Jack Lemmon og Walter Matthau spiller hovedrollene.

Stykket handler om to skilte menn. Dette er noe Nordin og Vogt har lite peiling på.

- Jeg har vært samboer i 30 år, og Sven har vært gift like lenge, så dette vet vi egetnlig lite om, sier Nils Vogt, som hadde sine førstre leseprøve mandag. Stykket skal gå fra begynnelsen av oktpober og fra til jul - deretter blir det satt på Chat Noir.

Endelig sammen igjen - Dette skal bli veldig moro. Vi har kjent hverandre og spilt sammen mange ganger gjennom snart 30 år. Farser, musikaler, teater og tv-oppsetninger. I 1986 spilte vi sammen for førset gang, i «Panikk i kulissene» med Leif Juster.

Nordin og Vogt mimrer om gamledager og ser fram til en ny runde sammen.

- Vi har snakket sammen lenge om at vi må gjøre noe sammen igjen. Det er blitt lenge siden nå. Nå starter prøvene, og vi regner med å holde på fram til påske, sier Vogt.

Alvorlig undertone «Litt av et par!» får premiere i Nydalen 2. oktober og turnépremiere på Hamar 7. oktober. Stykket handler om Felix (Nils Vogt) som blir kastet ut av sin kone, og i sin fortvilelse oppsøker han sin gode venn Oscar (Sven Nordin) og ber om å få bo hos ham.

- Stykket er veldig morsomt, men har en alvorlig undertone, sier Kim Haugen, som har regiansvaret på stykket.

Teatersjef Ellen Horn inviterte pressen til en gjennomgang av høstens satsinger. Riksteatret byr på skjemt, more og selvsagt noe for barna med familiemusikalen «Hundre hemmeligheter».

Sjømannen Jordal Helge Jordahl har hatt stor suksess med «Førstereis» på Den Nationale Scene i Bergen. Han forteller teaterhistorien om guttehjemsbarnet Martin som rømmer til sjøs.

- Sjøfolk har aldri vært fine nok og fått plass i teraterne. Bare se på hvordan vi har behandler krigsseilerne, sier Jordal.

Skuespilleren har selv seilt til sjøs og skal fra høsten turnere og fortelle barnehjemsbarnet Martins historie - helt alene på scenen.

SAMMEN IGJEN: Sven Nordin og Nils Vogt har spilt sammen en rekke ganger, ikke minst i tv-suksessene «Mot i brøstet» og «Hos Martin». - Nå var det på tide å gjøre noe sammen igjen, sier de to til Dagbladet. Alle foto: Anders Grønneberg
REGISSØREN: Kim Haugen er regissør for komedien «Litt av et par!» der Camilla Frey spiller med bl.a. Sven Nordin og Nils Vogt.
NASJONALBALLETTEN: Teatersjef Ellen Horn har invitert ballettsjef Ingrid Lorentzen ved Operaen som tar med Nasjonalballetten på turné med Riksteatret.
INGEN FØRSTEREISGUTT: Skuespiller Helge Jordal ga oss en smakebit av forestillingen «Førstereis». - Jeg var på flere båter i ungdommen og jobbet på havna, sier Jordal.
RAMSALT TEATERFORTELLING: Helge Jordal har hatt suksess med Morten Lorentzens stykke «Førstereis» i Bergen. Nå står resten av landet for tur.
UT PÅ TUR - ALDRI SUR: Teatersjef Ellen Horn lanserte mandag formiddag planene for Riksteatret høsten 2014.
FOR FULL MUSIKK: : Bjølsen skolekorps sørget for musikk og stemning da Ellen Horn inviterte til høstslipp. Når «Hundre hemmeligheter» drarl på tur, skal lokale korps sørge for musikken rundt om i landet.
«NORSK REISNING»: Espen Beranek Holm (Henrik Wergeland) og Elisabeth Moberg (Christian Fredrik) fronter humormusikalen «Norsk reisning», av Kjetil Indregard og komponist Atle Halstensen. Litt av en kongekrone - av fra dansk skrot etter 17. mai-feiring, antar vi.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!