«Valkyrien» på NRK

Sven Nordin om sin tøffe høst: - Bare å bite tennene sammen

Skuespilleren legger et travelt år bak seg. Nå ser han fram til familiejul på Geilo - og sol i Syden. 

TV-AKTUELL: Sven Nordin har hovedrollen i dramaserien «Valkyrien», som kommer på NRK1 første nyttårsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TV-AKTUELL: Sven Nordin har hovedrollen i dramaserien «Valkyrien», som kommer på NRK1 første nyttårsdag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg tror ikke jeg hadde klart dette kjøret hvis ungene var små, sier Sven Nordin (59), som sammen med kona Torhild Strand har voksne tvillingdøtre på 31 år.

Han trekker på smilebåndet når han forteller om sitt travle år, som startet med innspilling av NRK-serien «Valkyrien», parallelt med forberedelser til to krevende teaterstykker på Oslo Nye.

«Hvem er redd for Virginia Woolf», der Nordin spiller mot Linn Skåber, hadde premiere i september, mens monologen «En mann ved navn Ove» hadde premiere i november.

- Høsten har vært tøff. Det har bare vært å bite tennene sammen, erkjenner Nordin.

Tidlig involvert

På nyåret er han aktuell i dramaserien «Valkyrien», som har premiere på NRK1 1. januar.

I den åtte episoder lange serien har 59-åringen rollen som kirurgen Ravn, som får egen lovlydighet og moral satt på prøve når hans dødssyke kone Vilma (Pia Halvorsen) blir nektet videre behandling av helsevesenet.

Ravn allierer seg med sin tidligere pasient Leif (Pål Sverre Hagen), som tilbyr ham mulighet til å fortsette forskningen i et nedlagt bomberom ved den nedlagte T-banestasjonen Valkyrien i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer