Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Wisting»

Sven Nordin spiller William Wisting i ny gigaserie: - Gleder meg veldig

Har et budsjett på 110 millioner kroner, og skal spilles inn i Larvik-området.

NY STORROLLE: Sven Nordin spiller William Wisting i Viaplay-serien «Wisting», basert på bøkene til Jørn Lier Horst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NY STORROLLE: Sven Nordin spiller William Wisting i Viaplay-serien «Wisting», basert på bøkene til Jørn Lier Horst. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Wisting» er en kommende norsk krimserie på ti episoder à 45 minutter, basert på Jørn Lier Horst-bøkene «Jakthundene» og «Hulemannen».

Dagbladet får torsdag bekreftet av produsent i produksjonsselskapet Cinenord, Silje Hopland Eik, at det er skuespiller Sven Nordin som spiller hovedrollen som etterforsker William Wisting. Hopland Eik er svært fornøyd med å ha sikret seg Nordin i hovedrollen.

Planene for «Wisting» er ambisøse, og etter det Dagbladet kjenner til blir premieren våren 2019.

- Gleder meg

- Dette er kjempestort. «Wisting» er en påkostet serie som allerede er solgt til MTGs strømmetjeneste Viaplay og til Tysklands statlige kringkaster, ARD, sier Hopland Eik til Dagbladet.

Sven Nordins siste store tv-rolle var i NRK-suksessen «Valkyrien». Nordin har ikke besvart Dagbladets henvendelser torsdag, men i en pressemelding fra MTG sier han følgende:

- Wisting er en sammensatt og spennende person, og jeg gleder meg veldig til å spille ham. Jeg er en stor beundrer av forfatteren Jørn Lier Horst og det er med stor ydmykhet og glede jeg ser fram til denne oppgaven. Dette blir spennende, jeg gleder meg, sier Nordin.

- En stor dag

Forfatter Jørn Lier Horst avslører overfor Dagbladet at handlingen i serien, slik som i bøkene, er lagt til Larvik og Stavern-området i Vestfold.

- Dette er ikke hverdagskost. Lokale filmopptak av «Wisting» vil sette Larvik på det internasjonale krimkartet, og jeg har mange lesere rundt i verden som gleder seg, sier Horst til Dagbladet.

PLAKAT: «Wisting». Foto: MTG
PLAKAT: «Wisting». Foto: MTG Vis mer

I dag delte NFI ut ti millioner kroner til prosjektet, noe som gjør at totalbudsjettet er på hele 110 millioner kroner, et av de største i norsk tv-historie.

- Wisting-prosjektet har blitt møtt med stor entusiasme og jeg er også veldig glad for den store støtten fra NFI. Det betyr at det nærmer seg opptak, fortsetter forfatteren.

150 opptaksdager

Tidligere har Horst uttrykket bekymring overfor Dagbladet for om gigaserien, oppkalt etter hans litterære etterforsker, i det hele tatt kunne spilles inn i Larvik.

Alternativene Dagbladet fikk skissert av produsent Hopland Eik var Praha eller Budapest, men torsdag bekreftes det altså at innspillingen starter i Norge i januar, og det skal være planlagt over 150 opptaksdager.

MTG skriver følgende om handlingen i krimthrilleren «Wisting»:

«Seriens handling dreier seg rundt William Wisting, en hardtarbeidende politietterforsker som ofrer alt, inkludert familielivet, for jobben. I dramaserien om Wisting er barna blitt voksne og kona har gått bort, mens julefeiringen trues av norgeshistoriens største seriemordersak. Samtidig begynner datterens reportasje om en ensom avdød nabo å krysse politietterforskningen.»

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!