Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vikingarna

Svensk danseband­stjerne føler seg truet på livet

Vikingarna-vokalist fikk sprengt i stykker bilen.

DRAMATISK: Den nye vokalisten i Vikingarna hevder han blir truet og utsatt for pengekrav. Nå er bilen hans sprengt i filler: - Vi livredde, forteller Kenneth Wahlberg. Her fra et intervju med Dagbladet da han overtok etter Christer Sjøgren for halvannet år siden. Foto: Anders Grønneberg
DRAMATISK: Den nye vokalisten i Vikingarna hevder han blir truet og utsatt for pengekrav. Nå er bilen hans sprengt i filler: - Vi livredde, forteller Kenneth Wahlberg. Her fra et intervju med Dagbladet da han overtok etter Christer Sjøgren for halvannet år siden. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sanger i Nordens største danseband, Kenneth Wahlberg, som i 2016 overtok etter Christer Sjögren, har måttet leve med politibeskyttelse. Natt til 2. oktober i fjor eksploderte bilen hans utenfor hjemmet i Sverige. Ingen ble skadd.

Først nå, fire måneder etter, snakker Kenneth Wahlberg om den dramatiske episoden. Til Expressen forteller hvordan han og familien opplevde eksplosjonen ved huset i Linhamn ved Malmö.

Fikk politibeskyttelse

- Det var et voldsomt smell. Vi ble livredde og politiet tilbød hele familien beskyttelse. I en periode måtte vi bo i en annen leilighet og flytte fra Linhamn, forteller Wahlberg.

Eksplosjonen var så kraftig at bilen ble totalvrak.

Smellet hørtes over store deler av nabolaget, og vinduer ristet. Det var mange naboer som ringte politiet. En bil som sto parkert like ved fikk også skader av eksplosjonen.

- Lever med dødstrussel

Kenneth Wahlberg mener at han vet hva som ligger bak bomba og trusselen mot ham, og hevder den er knyttet til en pågående Vikingarna-konflikt.

- Jeg har levd med en dødstrussel i over et år av en person som påstår at jeg skylder ham penger, sier Wahlberg.

Vikingarna-vokalisten forteller at vedkommende som truer ham hevder å ha kontakter innen mc-miljøet. Også dette er politianmeldt, og Wahlberg mener dette henger sammen med eksplosjonen.

«BEDROOM EYES»: – Jeg har «sengkammarblikk», det lærte jeg meg da jeg var Elvis-imitator, fortalte Kenneth Wahlberg i Nye Vikingarna da Dagbladet møtte han i 2016. Foto: Anders Grønneberg
«BEDROOM EYES»: – Jeg har «sengkammarblikk», det lærte jeg meg da jeg var Elvis-imitator, fortalte Kenneth Wahlberg i Nye Vikingarna da Dagbladet møtte han i 2016. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Ingen mistenkte i saken

Det var ingen håndgranat som ble brukt mot bilen, opplyser politiet, men en slags hjemmelaget sprengladning som likevel gjorde stor skade.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken.

- Etterforskningen pågår fremdeles, og vi avventer svar på den tekniske undersøkelsen. Vi skal også innhente noen flere forklaringer før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sier politietterforsker Kenneth Strand til avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!