Svensk ekspert: - Norges kulturminister lyver om DAB

En svensk samfunnsdebattant og medieanalytiker er sjokkert over hvordan statsråden omtaler Sveriges DAB-avgjørelser.

- SNAKKER USANT:  Christer Hederström mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) lyver om DAB i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
- SNAKKER USANT: Christer Hederström mener kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) lyver om DAB i Sverige. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Linda Hofstad Helleland lyver når hun snakker om DAB i Sverige, sier Christer Hederström til Dagbladet.

Hederström, som er en svensk samfunnsdebattant og medieanalytiker, er sjokkert over hvordan statsråden omtaler Sveriges DAB-avgjørelser.

I fjor ble det bestemt at det norske FM-nettet skal stenges, og at hele landet skal over på DAB-radio i 2017. Frp var det eneste partiet som ikke stilte seg bak avgjørelsen, og debatten har rast siden.

• Les journalist Anders Grønnebergs kommentar: Hvorfor skal vi kvitte oss med 15 millioner helt brukbare FM-radioer for å kjøpe 15 millioner DAB-radioer?

- Ta ansvar Hederströms irritasjon startet for alvor med et brev sendt fra Frps kulturpolitiske talsmann, Ib Thomsen, til kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

I brevet vil Thomsen vite om Helleland vil utsette stengingen av FM-nettet, og ta ansvar for de eventuelle konsekvensene nedleggelsen av FM-nettet kan få.

Thomsen understreker at flertallet i Stortinget gikk inn for at det bør være en koordinering for overgangen til digitalradio med våre naboland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer