Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk ekspert: Wig Wam er favoritt

Og oddsen er på norsk side.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Svenskene har aldri likt tanken på at Norge kan banke storebror i Melodi Grand Prix. Og det er sjelden de tror på forhånd at så skjer.

Men nå advarer Expressens musikk-kommentator Anders Nunstedt sine landsmenn mot «norrbaggarna» og «glamrockerne» Wig Wam som stiller med den hårete «In My Dreams». Han mener Norges bidrag i Kiev i mai er en opplagt favoritt.

- Artig

Nunstedt synes låta høres ut som en Alice Cooper i «Poison»-perioden. Han mener den vil slå godt an hvis «publikum i land som eksempelvis Albania oppfatter ironien».

- Dette er artig. Vi er jo vant til å få slengt dritt etter oss, så det er meget hyggelig at en svensk journalist liker oss, sier vokalist Glam (Åge Sten Nilsen) til Dagbladet.no.

Han og resten av bandet turnerer for tida, de er ifølge Glam igang med å lansere en rekke Wig Wam-produkter, deriblant en musefelle, og 11. mai drar de til Kiev.

- Jeg tror Melodi Grand Prix er klar for en liten rockerevolusjon. Eller hele Europa. Det er en hunger der ute for glamrock. Harry er den nye kred, slår Wig Wam-vokalisten fast.

Gode odds

FAVORITT: Oddsfirmaene har tro på glamrockerne Wig Wam i årets Melodi Grand Prix. Foto: EIRIK HELLAND URKE
FAVORITT: Oddsfirmaene har tro på glamrockerne Wig Wam i årets Melodi Grand Prix. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Oddsfirmaene har også satt i gang sitt maskineri i forkant av Melodi Grand Prix 21. mai. Oddschecker.com har samlet oddsen fra en rekke veddemåls-selskaper i Europa, og så langt er Norge favoritter foran Hellas, Nederland, Sveits og Island.

Det svenske bidraget, «Las Vegas» med Martin Stenmarck, ligger på en 12. plass.

Centrebet har seks i odds på det norske bidraget foran Hellas (6,5) og Nederland (9.0). Svenskene havner også her på en 12. plass.

- Tror du at dere vinner?

- Vi holder på med vårt. Det er som en hvilken som helst festival. Det er hyggelig om folk liker låta og konseptet vårt, men plassering er som en anmeldelse. Det kommer an på smaken til de som ser på.

<B>VINNERE:</B> - Det er blir som å spille på hvilken som helst festival, sier Glam (til høyre) om opptredenen under Melodi Grand Prix. Bildet er tatt etter at de vant den norske finalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!