Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk eksport

Mest for fansen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Det råder nok en gang ABBA-feber over det ganske land. For å ikke si Den vestlige halvkule og Europa. Musikalfilmen «Mamma Mia!», med Meryl Streep i hovedrollen, som hadde norgespremiere for tre uker siden, har skylda. Og er allerede sett av 30000 publikummere i Norge. Ikke dårlig for en film som utelukkende baserer seg på lettfattelig popmusikk laget for en halv mannsalder siden. Derfor ser jeg ikke bort ifra at også «ABBA – The Movie» har publikumsappell.

Når det er sagt, er nok konsertfilmen fra 1977 mest interessant for de spesielt interesserte.

«ABBA – The Movie» er en konsertfilm forkledd som spillefilm, og følger den fiktive radioprateren Ashley Wallace (Robert Hughes) i hans streben etter å få et eksklusivt intervju med den svenske supergruppen under deres Australia-besøk i 1977. Gang på gang mislykkes Wallace. Og gang på gang kommer han akkurat for seint til de få uttalelsene han trenger til sitt intervju. En relativt tynn rød tråd, som egentlig bare har til oppgave å skape pustehull mellom konsertklippene. Det er selvfølgelig musikken, bandet og deres live-opptredener som spiller hovedrollen i musikkfilmen.

Filmen inneholder nærmere tjue av bandets mest kjente låter, og er om ikke annet et historisk dokument på at ABBA en gang i tiden, for ikke veldig lenge siden, var større enn Jesus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!