<strong>FØRSTE GENERALPRØVE:</strong> Carl Espen Thorbjørnsen har nettopp vært gjennom sin første av tre generalprøver, før han skal forsøke å sikre Norge en finaleplass i morgendagens semifinale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FØRSTE GENERALPRØVE: Carl Espen Thorbjørnsen har nettopp vært gjennom sin første av tre generalprøver, før han skal forsøke å sikre Norge en finaleplass i morgendagens semifinale. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Svensk Eurovision-ekspert: - Carl Espen ser trøtt og lei ut

NÅ: Første generalprøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KØBENHAVN (Dagbladet): Carl Espen Thorbjørnsens Eurovision-ilddåp nærmer seg med stormskritt.

I morgen skal 31-åringen fra Osterøy gjøre sitt ytterste for å overbevise europeiske tv-seere om at han fortjener en plass i lørdagens finale.

I dag var han gjennom sin første av totalt tre generalprøver, på scenen i B&W Hallerne i København. 

Norges Eurovision-håp er nummer tre i rekka, og leverte en stabil opptreden i dag. Carl Espen så rolig og kontrollert ut, hadde blikket trygt festet i kameraet og sang upåklagelig.

- Blir trist Schlagerblogger og Aftonbladet-journalist Tobbe Ek lar seg imidlertid ikke sjarmere av Carl Espen i dag.

Han påpeker at nordmannen leverer stabilt fra scenen, at han ser langt mindre nervøs ut enn tidligere, men er likevel ikke helt fornøyd:

«Problemet er snarere at han det første minuttet ser trøtt og lei ut. Dette er en typisk sånn låt jeg ikke liker særlig godt. Og når det egentlig ikke skjer så mye verken i låta eller på scenen, synes jeg at det blir trist», skriver Ek, og legger til at han etterlyser glød og lidenskap.

Våre svenske naboer er blant de 16 landene som er sikret scenetid lørdag. I går kveld ble Sverige, sammen med ni andre land, sendt videre fra den første semifinalen. 

- Rystende bra I tillegg er vertslandet Danmark gitt automatisk finaleplass, i tillegg til stormaktene Tyskland, Storbritannia, Frankrike, Italia og Spania.

Presidenten i Den Norske Grand Prix-klubben mener 31-årigen fra Osterøy gjorde en svært god jobb på scena.

- Han holdt tilbake sangmessig i dag, men det var helt bevisst. Ellers naila han det. Han ser inn i kamera og selger historien sin på tv. Det var rystende bra. Og så takket han publikum etterpå, og det er veldig viktig, sier Morten Thomassen til Dagbladet.

- Synes du han så sliten ut?

- Han kunne høres sliten ut i stemmen, men det er bare fordi han bevisst holdt tilbake. Han hadde heller ikke på seg full sminke. Dette er bare en betydningsløs prøve, svarer Thomassen.

Ny favoritt Fram til i går har Armenia vært den store vinnerfavoritten. Det lille landet, med om lag to millioner færre innbyggere enn Norge, har i år sendt programlederen og komikeren Aram Mp3 til å representere seg. Det gjør han med «dubstep-balladen» «Not Alone».

Etter semifinalen i går ble han imidlertid fratatt favorittstempelet, iallfall hos de store spillselskapene.

Nå har han nemlig blitt forbigått av den 180 centimeter høye svensken Sanna Nielsen (29).

Nielsen, som deltar med låta «Undo», gir altså dårligst økonomisk avkastning til de spilleglade, dersom hun tar med seg seieren hjem til Sverige. 

Norge og Carl Espen har også vært blant de store favorittene i år. Etter gårsdagens semifinale, rykket 31-åringen noe ned på lista, og er nå tippet å havne på en åttende plass - under land som Storbritannia, Nederland, Ukraina og Danmark. 

SEMIFINALE TO:

• Malta
• Israel
• Norge 
• Georgia
• Polen
• Østerrike
• Litauen
• Finland
• Irland
• Hviterussland
• Makedonia
• Sveits
• Hellas
• Slovenia
• Romania 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer