Svensk journalist lei av Breivik i kulturdebatten

«En massemorder for mye».

MASSEMORDER: Jesper Högström er lei av at flere bruker Anders Behring Breivik som sammenligning til ulike personer i kulturdiskusjoner, og mener han er «en massemorder for mye». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MASSEMORDER: Jesper Högström er lei av at flere bruker Anders Behring Breivik som sammenligning til ulike personer i kulturdiskusjoner, og mener han er «en massemorder for mye». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske journalisten Jesper Högström har skrevet kommentaren «En massemorder for mye», i avisa Expressen.

Han er lei av at Anders Behring Breivik til stadighet dukker opp i den svenske kulturdebatten. Högström nevner eksempler på svenske kulturpolitikere som har forsøkt å stille konkurrentene i dårlig lys ved å trekke sammenligninger med terroristen.

Journalisten mener at alle bør være forsiktige med å fordele skyld på et helt folkeslag for hva individuelle angripere finner på, og synes derfor at det ikke er noe grunnlag for å trekke frem Breivik i debatter. Spesielt i kulturdebatten.

Demoniserende - Vi må være forsiktige med å demonisere folkegrupper og beskrive dem i generaliserende termer, skriver han. Högström kommenterer også klasseforskjeller og hatet som kan springe ut fra det. Han mener det er viktig å skille mellom teori og praksis. Hva som er en ideologi og tanke, og hva man faktisk gjør med den tanken.

- Det er forskjell på å hate de rike i teorien og å ta livet av alle med høy inntekt, nevner han som et eksempel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer