Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gatekunst

Svensk kunstner malte kjempepenis i New York julaften: - Sømmer seg ikke offentlig

Kjempefallosen skapte ubehag.

KJEMPEPENIS: Dette bildet ble malt julaften på et seks etasjer stort bygg i New York. Kunstneren bak bildet er svenske Carolina Falkholt. Foto: NTB scanpix
KJEMPEPENIS: Dette bildet ble malt julaften på et seks etasjer stort bygg i New York. Kunstneren bak bildet er svenske Carolina Falkholt. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En fire etasjer stor penis dukket julaften opp på denne veggen i New York.

- Det tok to timer å male bildet og det var en stor mengde glade mennesker bak meg da jeg malte, forteller kunstneren Carolina Falkholt på Instagram, ifølge Expressen.

Naboer følte ubehag

Tre dager seinere fikk eieren av gården bildet malt over etter klager fra naboer. Bildet av kjempepikken skal, ifølge The Guardian, ha gjort at folk i nabolaget følte ubehag.

- Tenk hvis noen malte dette på huset ditt uten lov. Det hadde ikke jeg likt. Den passer helt fint i et studio, men sømmer seg ikke offentlig med tanke på alle barna. Dette lærer dem ingenting, mener en annen gårdeier avisa har pratet med.

SKAPTE REAKSJONER: Gårdeieren mente kunstverket ble litt for hardt. Foto: NTB Scanpix
SKAPTE REAKSJONER: Gårdeieren mente kunstverket ble litt for hardt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Maleriet på et leilighetskompleks på Broome Street i byområdet Lower East Side i New York viser en 12 meter høy erigert fallos.

Den svenske gatekunstneren Carolina Falkholt står bak kunstverket.

Kjempevagina på vegg

Bildet skal være en del av et annet like stort bilde på en bygning i Pike Gate lenger øst i New York. Det viser en vagina, visstnok noe mer abstrakt enn den kjempestore penisen i Broome Street.

- Bildene mine handler om ikke å skamme seg over kroppen sin - og at du er et seksuelt vesen, sier Falkholt, ifølge The Guardian.

GRAFFITIKUNSTNER: Svenske Carolina Falkholt. FOTO: NTB Scanpix
GRAFFITIKUNSTNER: Svenske Carolina Falkholt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I 2013 skapte hun bølger ved så male en vagina på en vegg på en skole i Sverige, skriver Expressen.

Maler ofte kjønnsorganer

Meningene om bildet av den kjempemessige fallosen har vært blandet. Men allerede på onsdag i romjula hadde gårdeier sørget for at det ble malt over.

- Jeg maler ofte enorme vaginaer og fitter, sier hun videre.

- Og fordi jeg akkurat var ferdig med et kvinnekjønn på en fem etasjer stor bygning, følte jeg at det var på plass med å male en pikk. Veggen i Broom Street var perfekt for formen, sier hun til avisa.

- Bildet fornærmer ikke meg

The Guardian møtte kunstelev George Petrdis utenfor nabobygningen. Han hadde akkurat fordypet seg i Leonardo da Vinci og anatomi, da han så kjempefallosen.

ABSTRAKT VAGINA: «With my pussy vison I see through your talk» er søsterbildet og fra en annen vegg litt lenger øst i New York - også malt av Carolina Falkholt. Foto: NTB scanpix
ABSTRAKT VAGINA: «With my pussy vison I see through your talk» er søsterbildet og fra en annen vegg litt lenger øst i New York - også malt av Carolina Falkholt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Å komme ut å se dette er en voldsom kontrast. Bildet fornærmer ikke meg, det er ikke noe å bruke tankene på, sier han.

Om sitt lett frivole, kunstneriske uttrykk, sier Falkholt filosofisk til The Guardian:

- Kunst er det eneste stedet der du kan være helt fri og diskutere akkurat hva du vil av vanskelige temaer, fordi kunst har en evne til oversette og transformere språk i hvilken som helt retning.

Er vant til å bli sensurert

I en Facebook-melding legger kunstneren til at vi må kunne snakke om sex uten å føle skam og skriver:

- Maleriet ble bestilt av kunstgruppa Lower East Side Art Group. Som erfaren graffitikunstner er jeg vant med at mitt arbeid blir sensurert

Ifølge Wikipedia er Carolina Alexandra Falkholt en svensk kunstner og musiker. Hun går også under pseudonymet Blue, og er født 4. mars 1977 i Göteborg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!