Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk medisin

Hederos & Hellberg, kjent fra band som The Soundtrack of Our Lives og Hellacopters, kurerer frynsete søndagsnerver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Martin Hederos (The Soundtrack of Our Lives) og Mattias Hellberg (Hellacopters) gjester søndagskonseptet Eliksir på Mono i Oslo søndag kveld.

Det lavmælte konseptet skal fungere som medisin «dagen derpå», og med de to svenske melankolikerne loves det en perfekt søndagskonsert. Altså strippet for støy av hensyn til frynsete «dagen derpå»-nerver.

Hederos & Hellberg er aktuelle med sin andre plate, «Together in the Darkness». En plate som består av egenkomponert materiale blandet med cover-versjoner av artister som Neil Young, Rolling Stones, Kris Kristofferson, Stooges og Bob Marley.

«Svensk duo som har vært inne ei vinternatt før. Ideen er enkel: tenn på i peisen og ribb noen favorittlåter til skinnet («fan, Mattias, vad om jag spelar den här Stones-låten endast på pumporgelet!»), slik at det bare står igjen tomme rødvinsglass, rennende stearinlys, fulle askebegre og i høyden to instrumenter».

Det mente Dagbladets anmelder da plata kom i høst, og ga den et lunkent terningkast med tre øyne, oppsummert som «Totalt irrelevant og ganske artig på samme tid».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!