Svensk politi med gårsdagens beste spøk: - Har du sett denne bilen?

«Bilens hastighet ble målt til 141,6 km i timen inntil den forsvant sporløst.»

ETTERLYST:- Har du sett denne bilen? Bilen ble sett i Växjö i kveld. Bilens hastighet ble målt til 141,6 km i timen inntil den forsvant sporløst i et blitzlys, skriver politiet i Växjö på Facebook og etterlyser bilen fra filmen «Tilbake til fremtiden». Foto: Politiet i Växjö/skjermdump Facebook
ETTERLYST:- Har du sett denne bilen? Bilen ble sett i Växjö i kveld. Bilens hastighet ble målt til 141,6 km i timen inntil den forsvant sporløst i et blitzlys, skriver politiet i Växjö på Facebook og etterlyser bilen fra filmen «Tilbake til fremtiden». Foto: Politiet i Växjö/skjermdump FacebookVis mer

(Dagbladet): I går kveld kom svensk politi med en heller uvanlig etterlysning.

«- Har du sett denne bilen? Bilen ble sett i Växjö i kveld. Bilens hastighet ble målt til 141,6 km i timen inntil den forsvant sporløst i et blitzlys», skriver politiet i Växjö på Facebook.

Posten er vedlagt et bilde av den verdenskjente bilen med måkevingedører ble kjørt av skuespilleren Michael J. Fox som Marty McFly i filmen «Tilbake til Fremtiden 2».

- Den så gammel ut Dagen i går, 21. oktober 2015 var dagen Michael J. Fox reiste «Tilbake til fremtiden», tidsreisefilmen som ble en kassasuksess av de sjeldne. Filmen gjorde inntrykk på en hel generasjon med sin svimlende tidsreiseforvikling og verdenspressen viet dagen i går massiv spalteplass til hvor bra spådommene i filmen var.

Politiet skriver videre: «Et vitne beskriver bilen slik: Den så gammel ut. Først trodde jeg det var en rånebil, men jeg så ingen revehale, flagg eller tomme ølbokser rundt den, så jeg vet ikke».

«Føreren risikerer bøter på 500 kroner for at han kjørte både med dimmede lykter og halvlys samtidig. Vi tror at bilen kommer til å dukke opp en gang i framtiden. Vet du hvor denne mystiske bilen kan befinne seg eller vet du hvem den gamle, hvithårede eksentriske føreren er? Kontakt Inspektør McFlysson».

Kreativt politikammer Facebook-innlegget går viralt og er i skrivende stund likt av over 50 000 Facebook-brukere.

Politiet i Sverige er i likhet med det norske, aktive i sosiale medier. Politiet i Växjö er blitt kjent for å være ekstra kreative og har også tidligere vekket oppsikt for sine innfallsrike poster. Noe som trolig har resultert i over 60 000 følgere, til sammenligning har Oslo Politidistrikt knapt 20 000 følgere.

Noen synes den opplagte spøken er forkastelig, mens andre skryter av politiets humor.

- Er det virkelig ok for myndighetene å spre desinformasjon?, spør én, mens andre råder politiet til å lete 30 år tilbake i tid.

"21 oktober 2015"Har du sett denna bil? Bilen iakttogs i Växjö ikväll. Bilens hastighet uppmättes till 141,6 km i...

Posted by Polisen Växjö, Alvesta on Wednesday, October 21, 2015

- Jeg mistenker at den er tilbake i 1985, er for meg at jeg så den der. Noen fortalte meg også at den ble sett i 1955, let der også, skriver en annen.

Det har ikke lyktes Dagbladet i å få en kommentar fra politiet i Växjö.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram