Svensk publikumspris til «Hva vil folk si»

Den norske filmen «Hva vil folk si» fikk hederlig omtale og publikumspris under årets Dragon Awards i Göteborg. Det er filmens femte publikumspris.

Prisen er god drahjelp før filmen får premiere i Sverige neste måned. I Norge har 114.000 sett «Hva vil folk si» på kino så langt. Filmen var også nominert til prisen årets nordiske film, men den tittelen – og en million svenske kroner – gikk til svenske «The amateurs».

«Hva vil folk si» er regissør Iram Haqs andre spillefilm. Den handler om 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv: pakistansk datter på hjemmebane og vanlig norsk ungdomsjente ute blant venner. De to verdenene kolliderer når faren tar henne på fersken med kjæresten.

Også i dokumentarfilmklassen vanket det svensk heder til en norsk film i Göteborg. «Røverdatter» var nominert til prisen beste nordiske dokumentar og fikk i likhet med Haqs film hederlig kommentar i sin klasse. Carsten Aanonsen har produsert filmen som viser hvordan Sofia forsøker å bli kjent med og hjelpe sin kriminelle far, som lever et kaotisk liv preget av rus.

(NTB)