Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk publikumspris til «Hva vil folk si»

Den norske filmen «Hva vil folk si» fikk hederlig omtale og publikumspris under årets Dragon Awards i Göteborg. Det er filmens femte publikumspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisen er god drahjelp før filmen får premiere i Sverige neste måned. I Norge har 114.000 sett «Hva vil folk si» på kino så langt. Filmen var også nominert til prisen årets nordiske film, men den tittelen – og en million svenske kroner – gikk til svenske «The amateurs».

«Hva vil folk si» er regissør Iram Haqs andre spillefilm. Den handler om 16 år gamle Nisha som lever et dobbeltliv: pakistansk datter på hjemmebane og vanlig norsk ungdomsjente ute blant venner. De to verdenene kolliderer når faren tar henne på fersken med kjæresten.

Også i dokumentarfilmklassen vanket det svensk heder til en norsk film i Göteborg. «Røverdatter» var nominert til prisen beste nordiske dokumentar og fikk i likhet med Haqs film hederlig kommentar i sin klasse. Carsten Aanonsen har produsert filmen som viser hvordan Sofia forsøker å bli kjent med og hjelpe sin kriminelle far, som lever et kaotisk liv preget av rus.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!