<strong>TRUSLER OM DRAP OG VOLDTEKT:</strong> Radioprofilen Ametist Azordegan føler seg ikke trygg i Sverige lengre etter rasistiske trusler om drap og voldtekt. Foto: Erik by Erik
TRUSLER OM DRAP OG VOLDTEKT: Radioprofilen Ametist Azordegan føler seg ikke trygg i Sverige lengre etter rasistiske trusler om drap og voldtekt. Foto: Erik by Erik Vis mer

Svensk radioprofil etter nazist-bråk: - Jeg våknet opp til 12 drapstrusler og 15 trusler om voldtekt

Ametist Azordegan føler seg ikke trygg lengre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den svenske radioprofilen Ametist Azordegan (33) gikk til frontalangrep på SVT-journalisten i forbindelse med programmet «Uppdrag Granskning» på SVT.

33-åringen reagerte på at SVT-journalisten Janne Josefsson skal ha latt en nazist snakke fritt uten å komme med kritiske spørsmål.

- Kan ikke Janne Josefsson bare komme ut som nazist/SVP (Svenskarnas Parti, red. adm.) en gang for alle? skrev hun på Twitter.

Ble opprørt Hun har siden gått tilbake og sagt at hun gikk for langt på Twitter.

- Jeg raljerte i affekt, men det som er enda verre er at dette kan generere så mange rasistiske trusler om vold, sier Azordegan til Aftonbladet.

Hun har også kommet med et langt innlegg på sin egen Facebook-side, der hun sier at hun mener SVT-journalisten gjorde en dårlig jobb.

- Jeg skrev den raljerende tweeten opprørt av en scene i programmet der en kvinne som representerer nazistiske SVP satt og «gråt ut» hos Josefsson om trusler hun hadde fått, skriver hun.

- Jeg ironiserte over Janne Josefsson fordi jeg synes at han gjorde en dårlig journalistisk jobb.

Trusler om drap og voldtekt I innlegget for forteller hun også om truslene.

- Jeg våknet opp til 12 drapstrusler og 15 trusler om voldtekt (som oftest beskrives detaljert). Samtlige hadde rasistiske motiv, skriver hun.

I tillegg hadde hun fått hele 56 rasistiske e-poster med grovt innhold, forteller hun.

Hun skriver at hun ikke lengre føler seg trygg i Sverige, og at hun er veldig lei av å få rasistiske e-poster og trusler.

- Det oppleves ikke bra, og jeg er lei for å si det: Jeg sluttet å føle meg trygg for en god stund siden. Jeg er så himla lei av å få e-post og trusler med rasistisk innhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer