Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut
HUNDELIV: Denne filmen er basert på bestselgeren til forfatter W. Bruce Cameron. «A Dog's Purpose» har premiere 27. januar. Video: Universal Pictures Vis mer Vis mer

«A Dog's Purpose»

Svensk regissør i hardt vær. Anklages for dyremishandling

Videoklipp fra innspillinga av «A Dog's Purpose» ryster dyreelskere.  

(Dagbladet): Lasse Hallström (70) er mannen bak filmer som «Chocolat», «Dear John» og «Casanova».

I år er svensken aktuell med den kommende filmen «A Dog's Purpose», som har skuespillere som Dennis Quaid og Britt Anderson på rollelista.

Filmen har imidlertidig høstet kraftige reaksjoner allerede før den har truffet kinolerretet. Et videoklipp fra innspillinga viser en dyrepasser som presser en tydelig redd schäfer-hund ned i et brusende basseng.

I HARDT VÆR: Den svenske regissøren Lasse Hallström får kjeft etter at videoklipp fra innspillinga av hans kommende film «A Dog's Purpose» viser en tydelig livredd schäferhund som blir presset ned i et basseng. Foto: Christine Olsson / NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Den svenske regissøren Lasse Hallström får kjeft etter at videoklipp fra innspillinga av hans kommende film «A Dog's Purpose» viser en tydelig livredd schäferhund som blir presset ned i et basseng. Foto: Christine Olsson / NTB Scanpix Vis mer

Klippet er publisert av TMZ, og viser hvordan hunden klorer seg fast i bassengkanten og forsøker å unngå å havne i det frådende vannet, men til slutt blir presset ned av dyrepasseren.

I et annet klipp forsvinner schäferen tilsynelatende under vannets overflate, noe som utløser rop om hjelp fra filmcrewet, som avbryter filminga for å la dyrepassere komme seg bort til hunden i bassenget.

Ifølge Expressen ble bassengscenene filmet i Vancouver i Canada mot slutten av 2015.

Oppfordrer til boikott

Dyrevernorganisasjonen PETA har i en uttalelse oppfordret alle dyreelskere til å boikotte filmen, skriver Variety:

«PETA oppfordrer alle dyreelskere til å boikotte filmen for å sende et budskap om at hunder og andre dyr skal behandles humant, ikke som rekvisitter.» lyder den klare beskjeden.

NÆRKONTAKT: Dennis Quaid har en av hovedrollene i «A Dog's Purpose», mens Josh Gad gir stemme til hunden. Gad har publisert en melding på Twitter der han skriver at han har bedt produksjonsselskapet om en forklaring for de forstyrrende videoklippene fra innspillinga. Foto: Joe Lederer / Universal Pictures / NTB Scanpix
NÆRKONTAKT: Dennis Quaid har en av hovedrollene i «A Dog's Purpose», mens Josh Gad gir stemme til hunden. Gad har publisert en melding på Twitter der han skriver at han har bedt produksjonsselskapet om en forklaring for de forstyrrende videoklippene fra innspillinga. Foto: Joe Lederer / Universal Pictures / NTB Scanpix Vis mer

Selskapene Amblin Partners og Universal Pictures produserer «A Dog's Purpose», og har sett klippene TMZ har publisert. I en uttalelse til nettstedet sier de at de vil gå episoden nærmere i sømmene:

«Å legge til rette for et trygt miljø og sikre den etiske behandlingen av våre dyreskuespillere var ekstremt viktig for alle som var involvert i å lage denne filmen, og vi vil se nærmere på omstendighetene rundt dette videoklippet.»

Lover etterforskning

Også regissør Hallström selv har kommentert kritikken. Natt til i dag publiserte han tre meldinger på Twitter, der han blant annet skriver at han er forstyrret over videoklippene fra filmsettet.

Videre avviser svensken at han var til stede på settet da episoden skjedde, i motsetning til hva TMZ hevder.

«Vi var alle opptatt av å legge til rette for et kjærlig og trygt miljø for dyrene i filmen.» skriver Hallström, og avslutter med å fortelle at en grundig etterforskning er innledet, og at forseelser vil bli rapportert og straffet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media