<strong>BLIR FILM:</strong> Warner Bros. og Leonardo DiCaprios produksjonsselskap Appian Way (som også lagde «The Wolf of Wall Street») skal lage film av to av Jo Nesbøs kommende bøker. Nå er en svensk regissør på det nærmeste klar for prosjektet. FOTO: PROMO/NINA HANSEN
BLIR FILM: Warner Bros. og Leonardo DiCaprios produksjonsselskap Appian Way (som også lagde «The Wolf of Wall Street») skal lage film av to av Jo Nesbøs kommende bøker. Nå er en svensk regissør på det nærmeste klar for prosjektet. FOTO: PROMO/NINA HANSEN Vis mer

Svensk regissør klar for Leonardo DiCaprios Jo Nesbø-film

Lages av gjengen bak «The Wolf of Wall Street».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Filtermagasin.no): Hollywood har lenge siklet på å filmatisere flere av Jo Nesbøs bøker, og nå virker det som om det nærmer seg veldig for ett av prosjektene.

Bransjenettstedet Deadline melder nemlig at Warner Bros. er i samtaler med den svenske regissøren Daniel Espinosa om filmatiseringen av to av Nesbøs kommende bøker, som nordmannen har skrevet under pseudonymet Tom Johansen.

DiCaprio tar hovedrollen? «Blood on Snow» og «Blood on Snow II: More Blood» skal etter planen utgis i 2014 og en gang i 2015, og Warner Bros. snappet opp rettighetene allerede i fjor høst for et beløp som i følge rapportene lå på rundt 10 millioner norske kroner.

Leonardo DiCaprio skal produsere gjennom sitt selskap Appian Way, som også står bak kinoaktuelle «The Wolf of Wall Street». Han er også tiltenkt hovedrollen i filmene - en leiemorder som får i oppdrag av sjefen å drepe hans kone. Oppdraget blir imidlertid vanskeliggjort når han faller for dama.

- Dette begynte som en roman som inneholder karakteren Tom Johansen - en dansk-norsk forfatter som var blant de håpefulle som flytta til Los Angeles på 70-tallet og livnærte seg som forfatter av TV-serier og reklamer, sa Nesbø til Dagbladet i oktober.

- Tom Johansen er som sådan ikke et pseudonym, det er en del av et fiktivt univers. Det er krimlitteraturens svar på Ziggy Stardust, uttalte forfatteren.

Kometkarriere Regissør Daniel Espinosa har hatt en svært lovende start på karrieren i Hollywood etter det internasjonale gjennombruddet med den første «Snabba Cash»-filmen.

I 2012 lagde han den meget suksessrike thrilleren «Safe House» med Denzel Washington, og for tiden jobber han med å ferdigstille filmversjonen av Tom Rob Smiths krimsuksess «Child 44» med blant andre Tom Hardy, Gary Oldman og Noomi Rapace.

<strong>SUKSESSRIK SVENSKE:</strong> Daniel Espinosa er en av mange skandinaviske regissører som markerer seg i USA om dagen. Her regisserer han Denzel Washington i «Safe House». FOTO: PROMO
SUKSESSRIK SVENSKE: Daniel Espinosa er en av mange skandinaviske regissører som markerer seg i USA om dagen. Her regisserer han Denzel Washington i «Safe House». FOTO: PROMO Vis mer

Det er ikke klart når Nesbø-filmene eventuelt kan gå i produksjon, men Warner er ifølge Deadline på jakt etter noen som kan omskape Nesbøs bøker til filmmanus.

Dette er for øvrig ikke det eneste Nesbø-prosjektet som sirkulerer i Hollywood for tiden. Martin Scorsese var lenge påtenkt å skulle lage «Snømannen», men måtte til slutt si fra seg oppdraget - og status for filmen er nå uviss.

«Hodejegerne» var også tiltenkt en amerikansk nyinnspilling, men utvikles for tiden som tv-serie hos HBO.

Denne saken er tidligere publisert hos film- og tv-bloggen Filter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer