Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«A dog's purpose»

Svensk regissør svarer på kritikken. - Hunden på det første klipppet ble aldri tvunget ned i vannet

Regissør Lasse Hallström har den siste tida stått gjennom en sterk kritikkstorm. 

Det er dette klippet som har skapt store problemer for Universal og deres kommende film «A dog's purpose». Et opptak fra filmsettet hvor crewet tilsynelatende tvinger en livredd hund ned i et motstrømsbasseng for å gjøre de nødvendige opptakene. Premieren for filmen er i kjølvannet av skandalen blitt kansellert. Universal på sin side hevder at d... Vis mer

(Dagbladet): Etter at den amerikanske siden TMZ la ut oppsiktsvekkende klipp fra innspillingen til filmen «A dog's purpose», havnet den svenske regissøren av filmen i hardt vær.

Videoen som ble spredt viser bilder av en schæferhund som tvinges ned i et brusende basseng mot sin vilje.

Klippet høstet kraftige reaksjoner fra både privatpersoner og offentlige dyrerettighetsorganisasjoner. Blant annet oppfordret PETA alle dyreelskere til å boikotte filmen. Det meldte Variety.

De sterke reaksjonene som oppsto etter klippene, førte etter hvert til at premieren, som egentlig skulle være på lørdag, ble utsatt til førstkommende fredag.

Ser stygt ut

Den erfarne regissøren har tidligere stått bak flere kjente filmer som «Chocolat», «Gilbert Grape» og «Hachico - en venn for livet».

Etter massivt engasjement, svarer han nå på kritikken:

- Denne videoen var en nyhet for meg også. Jeg så aldri hva som skjedde mens vi ventet på klarsignal for å gjøre en ny scene, men dette ser stygt ut. Noen må ha holdt på disse klippene i over ett år, og planlagt å legge dem ut rett før premieren. Skrev Hallström i en SMS til Expressen.

Han forteller videre at hunden som synes i det første klippet i videoen aldri ble tvunget ned i vannet.

- Han ble byttet ut mot en hund som var mer villig til å bade. Det er en annen hund vi ser i neste klipp, forklarer han i SMS'en.

Lover granskning

Hallström har også hatt behov for å nå ut til folk personlig, og har derfor skrevet en rekke tweets hvor han forklarer klippene.

I den første tweeten skriver han at han er svært opprørt over det han har sett.

Han forteller at han har vært en dyrevenn hele livet, og at denne filmen er hans tredje som inneholder hunder. Hundenes sikkerhet har alltid vært deres høyeste prioritet.

Regissøren understreker også gjennom Twitter at han nok en gang ikke visste noe om disse klippene. Han hevder at alle i produksjonen hadde et felles ansvar til å skape et trygt og kjærlig miljø for alle dyrene i filmen.

- Jeg har nå blitt lovet at det skal bli foretatt en nøye granskning av hva som egentlig har skjedd. Alle anklager vil bli rapportert og straffet, sier han på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media