Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk rocknyhet

The Ark er høstens beste svenske rocknyhet, og deres nye album er vidunderlig samtidsfjernt, med glossy og storslåtte låter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

The Ark var inntil nylig mest kjent som bandet til Cardigans' afrobehårede vikarbassist Lasse Ljungberg, og som Kents meget teatralske supportband. Gruppa fra Rottne i Småland har videre servert Petre en av høstens bedre hits i form av «It Takes A Fool To Remain Sane», en låt inspirert av så vel Billy Joel som Springsteen. Debutalbumet «We Are The Ark» viser seg å være brillefint. Arkitekt og låtskriver Ola Salo er en uforfalsket tilbeder av 70-tallets glamrock. Han synger med stolt og pompøs røst, og bandet lener seg tungt på den svært så forbudne arven etter Queen. Ikke overraskende har Salo hatt en rolle i musikaloppsetningen «Kristina från Duvemåla». Både vokal- og arrangementsmessig er det tydelig at Salo er forelsket i «Hair» og liknende.

Poenget er at dette er et helt vidunderlig virkelighets- og samtidsfjernt album, med glossy, storslåtte låter som er så skamløst fengende at man bare må gi seg ende over. Ola Salo må være halvt gal, men han er også en av de mest overbevisende vokalistene man har hørt på en stund.