Overgrep

Svensk skuespiller risikerer 15 års fengsel

Tiltalt for overgrep mot mindreårig jente.

TILTALT: Den svenske skuespilleren i 40 åra er tiltalt for overgrep mot en amerikansk jente på mellom 12 og 16 år, som han ble kjent med på sosiale medier. Han risikerer 15 år i fengsel. Foto: Amerikansk domsstol
TILTALT: Den svenske skuespilleren i 40 åra er tiltalt for overgrep mot en amerikansk jente på mellom 12 og 16 år, som han ble kjent med på sosiale medier. Han risikerer 15 år i fengsel. Foto: Amerikansk domsstolVis mer

En svensk skuespiller som ble pågrepet på et hotellrom i Florida i juli, blir nå tiltalt for flere seksuelle overgrep

Skuespilleren er anklaget for å ha reist til USA for overgrep mot en mindreårig jente, som han har hatt kontakt med på internett, skriver Expressen.

Skuespiller i 40-åra

Det var 20. juli det amerikanske politiet i Florida gikk til aksjon mot den svenske statsborgeren på hotellet Comfort Suites i Palm Bay.

Da politiet stormet hotellrommet, var skuespilleren i 40-åra sammen med en mindreårig jente, skriver Expressen.

RETTEN: Her er skuespilleren i retten. Foto: Amerkansk domsstol
RETTEN: Her er skuespilleren i retten. Foto: Amerkansk domsstol Vis mer

Den svenske skuespilleren blir nå tiltalt for fire forhold: ett tilfelle av grooming (straffbar handling som går ut på at en voksen person avtaler et møte med et barn i den hensikt å begå et seksuelt overgrep), og tre tilfeller av seksuelle overgrep mot en mindreårig jente.

Sier han elsker jenta

Ifølge påtalemyndigheten skal overgrepene ha funnet sted mellom 1. mars og 20. juli i år. Skuespilleren er mistenkt for å ha presset jentene til samleie og til andre former for seksuell aktivitet.

Den tiltalte har tidligere erkjent at han reist til USA to ganger for å treffe en mindreårig jente som han kontaktet på sosiale medier.

- Den mistenkte sier at han vet at det er ulovlig å treffe en mindreårig i USA, men han fastholder at han elsker jenta, så han tok likevel sjansen, har skuespilleren forklart seg i det første politiavhøret.

Risikerer 15 år fengsel

Jenta, som er mellom 12 og 16 år, har fortalt politiet at hun har hatt sex med den svenske mannen.

Via sin forsvarer har skuespilleren senere nektet for å ha gjort noe ulovlig. Hvis han blir dømt, risikerer han opptil 15 års fengsel.

Hvis påtalemyndigheten kan påvise alle de fire punktene, og at han har gjort dette med hensikt og overlegg, kan straffen bli enda strengere enn 15 år