Blir beskyldt for diskriminering av svensker

Svensk statistforening raser mot «Skavlan»

Hevder de klapper og heier like mye som nordmenn. Truer med streik.

 TALKSHOW: «Skavlan»-teamet ønsker flere nordmenn blant publikum, og har derfor gjort grep for å lokke norsktalende gjester med base i Stockholm. Nå raser svenskene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
 TALKSHOW: «Skavlan»-teamet ønsker flere nordmenn blant publikum, og har derfor gjort grep for å lokke norsktalende gjester med base i Stockholm. Nå raser svenskene. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mandag denne uka ble det kjent at «Skavlan»-teamet har tatt grep for å få flere nordmenn blant sitt publikum.

Siden talkshowet blir spilt inn i SVTs studio i Stockholm, er det naturligvis flere svenske enn norske blant publikum. Det har dermed vært vanskelig for teamet å få flere nordmenn i salen.

Og med et ønske om å oppnå en jevnere fordeling, har redaksjonen nå kommet fram til en mulig løsning.

Teamet tilbyr nordmenn som bor i Stockholm et gavekort på 500 kr som belønning for å komme i studio. Det var den svenske avisa Expressen som først omtalte saken.

Svensk statistforening raser

Denne løsninga ble imidlertid ikke tatt særlig godt i mot av statistforeningen SVT. De anklager «Skavlan»-teamet for diskriminering av svensker.

- Hvorfor får ikke svenskene noen ting, spør et medlem av statistforeninga, Tommie Hansson, ifølge Expressen.

I en mail til den svenske avisa skriver foreninga at de også har vært inne på tanken ved å true med streik til neste innspilling.

De hevder at de både klapper med hendene og ler like bra som det norsktalende publikummet, og ser derfor på dette som en urettferdig løsning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.