Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk stjerne på norsk klubbturné

I Sverige er Lars Winnerbäck stjerne, men i Norge er han fremdeles en godt bevart hemmelighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Skal man tro kritikere i Sverige og Norge, er 29-åringen en av de aller mest interessante artistene i Norden. Etter ti år som musiker, kom det store gjennombruddet i nabolandet for et par år siden med «Söndermarken». I fjor ga han ut den minimalistiske «Vatten under broarna», som økte hans aksjeverdi som artist. I kveld innleder han en norgesturné på Mono i Oslo.

- Jeg ville bare lage en akustisk plate, som jeg ikke trodde ville selge. Men den har allerede passert 80|000 eksemplarer. Jeg har fått et stort publikum i Sverige, men i Norge er jeg fremdeles hemmelig. Jeg har et lite, men trofast publikum her. På min første Oslo-konsert var det to betalende, i kveld er det utsolgt.

Men Winnerbäck trives på små klubber  - noe han sjelden får spille på i Sverige lenger.

Musikalsk plasserer han seg med et sted mellom Carl Michael Bellmann og Bruce Springsteen. Han er en glitrende låtskriver, men det er tekstene har er mest opptatt av.

- Musikken skal hjelpe tekstene fram. Jeg forstår ikke hvorfor så mange nordiske artister synger på engelsk. Det er lettere og mer meningsfylt å skrive på morsmålet, mener Winnerbäck. Han beskriver seg selv som en dyktig iakttaker.

- Man kan reise jorda rundt uten å kunne fortelle én god historie, eller du kan sitte på en pub og ha bilder i hodet til en hel bok.

Han bruker det meste av tiden på musikk, blant annet har han produsert Lisa Ekdahls siste plate og spilt inn en ny ep med bandet Hovet. Den kommer neste måned, når han legger ut på en stor turné i hjemlandet.

- Jeg har en sønn på ni måneder. Det er utrolig krevende, men gir meg mye tilbake.

PÅ TURNÉ: Lars Winnerbäck innleder en norgesturné i Oslo i kveld, og fortsetter til Trondheim onsdag, Bergen torsdag, Egersund fredag og Stavanger lørdag.
Hele Norges coronakart