Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk super­gruppe gjenforent

Den svenske supergruppen Swedish House Mafia spilte sammen for første gang på fem år.

GJENFORENT: Den svenske supertrioen Swedish House Mafia spilte sammen for første gang på fem år i natt. Her under en konsert i Frankrike i 2009. Foto: NTB Scanpix
GJENFORENT: Den svenske supertrioen Swedish House Mafia spilte sammen for første gang på fem år i natt. Her under en konsert i Frankrike i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Med superhiten «Don't You Worry Child» var Swedish House Mafia i ferd med å ta over verden. Det var helt til de tre gruppemedlemmene bestemte seg for å gå hver til sitt.

Fram til i natt hadde de ikke spilt sammen på fem år, da de avsluttet samarbeidet med en turné kalt «One last tour».

Turneen inneholdte blant annet tre konserter i svenske Friends Arena med over 100 000 tilskuere, før de satte strek med en konsert på musikkfestivalen Ultra i Miami i 2013.

Gjenforent

Til den samme festivalens 20-årsjubileum har det lenge vært lovet at noe uforventet ville skje. Et av hovednumrene var også skjult, helt til klokka slo fire i natt, norsk tid.

- Det var på tide, melder gruppa i en uttalelse ifølge Expressen.

Ryktene om den etterlengtede gjenforeningen har svirret i flere uker, og mange mistet nok troen for et par uker siden da én av medlemmene skrev på Twitter at han ikke kom til å delta på årets Ultra-festival. Men det viste seg å bare være spill for galleriet.

Aftonbladet beskriver at scenen ble helt mørk, før lysene begynte å blinke og trioen åpenbarte seg.

- Dere vet at vi er Swedish House Mafia, ropte «Axwell», ifølge avisa.

Og nå kan det se ut til at det blir flere gjensyn med trioen. For ifølge flere brukere på nettsamfunnet Twitter, skal Axwell også ha sagt følgende: «Vi er Swedish House Mafia på livstid denne gangen».

Suksess

Siden de tre medlemmene Sebastian Ingrosso, Axel «Axwell» Hedfors og Steve Angello gikk hver til sitt, har alle hatt suksess med nye prosjekter.

Størst suksess oppnådde de to førstnevnte under artistnavnet Axwell ^ Ingrosso med hiten More Than You Know, som er streamet nesten en halv milliard ganger på strømmetjenesten Spotify.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!