Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svensk tv-kommentator raser mot «Skavlan»-publikum: - Har jeg kommet til helvete?

Aftonbladets kommentator reagerer på lattermildt publikum under sesongavslutningen av «Skavlan».

BREDE GLIS: Det var ikke bare gjestene hos «Skavlan» som var i godt humør under programmets sesongavslutning. Aftonbladets kommentator reagerer sterkt på det han mener er malplassert fnising og latter fra publikum. Foto: Monkberry AS
BREDE GLIS: Det var ikke bare gjestene hos «Skavlan» som var i godt humør under programmets sesongavslutning. Aftonbladets kommentator reagerer sterkt på det han mener er malplassert fnising og latter fra publikum. Foto: Monkberry AS Vis mer

(Dagbladet): Fredag hadde Fredrik Skavlan storfint besøk i studio i London.

Under innspillingen av årets sesongavslutning var nemlig superkokken Jamie Oliver, artist Adele og prinsesse Madeleine og hennes ektemann Chris O'Neill til stede i studio.

«Ett helvete» Sendingen har naturlig nok fått mye oppmerksomhet, men ikke bare av det positive slaget.

Aftonbladets kommentator Alex Schulman står bak en kommentar med tittelen «Tv-intervjun med Madde och Chris var ett helvete».

Han reagerer på høylytt fnising og latter fra publikum, på steder han mener er utenfor kontekst.

«Skavlan spør umiddelbart Chris hvordan det går med det svenske språket, og Chris svarer at han har lært seg litegrann. Publikum eksploderer av latter. Jeg blir litt tatt på senga av denne kraftige reaksjonen. Er det noe jeg har gått glipp av?» skriver Schulman.

Etter hvert blir det så mye fnising og latter at kommentatoren spør seg selv «hva faen det er som pågår».

«Ler tarmene ut av seg» Etter at Skavlan har spurt O'Neill om hvordan han er som person, svarer den britiskfødte amerikaneren at han har et temperament. Også dette får publikum til å bryte ut i latter, ifølge Schulman.

«Publikum ler nå så hysterisk at det ikke går an å høre sine egne tanker. De ler som om de aldri har hørt noe levende menneske si noe morsommere i verdenshistorien. De ler for liv og død, for konge og fedreland, de ler tarmene ut av seg der i benkene.»

Etter å ha sammenliknet «Skavlan»-publikummet med en tonedøv middagsgjest som på manisk vis forsøker å drepe stillhet rundt bordet, avslutter Schulman kommentaren på følgende vis:

«Jag frågar mig själv i tv-soffan: är detta helvetet? Har jag kommit dit nu?»

- Bidrar til god stemning Karoline Berg er prosjektredaktør for «Skavlan» i NRK. Hun sier til Dagbladet at de setter pris på de lattermilde bidragene fra «Skavlan»-publikummet.

- Vi er takknemlige for at publikum i studio bidrar til å skape en unik stemning, som vi tror og håper smitter over til de tusen hjem.  

CELEBER GJEST: Adele er en av verdens største artister. Fredag 11. desember gjestet hun «Skavlan». Foto: Monkberry AS
CELEBER GJEST: Adele er en av verdens største artister. Fredag 11. desember gjestet hun «Skavlan». Foto: Monkberry AS Vis mer

- Så det har aldri vært en problemstilling at publikum ler for mye eller for lite?

- Nei, publikum bidrar til god stemning, og det er vi bare veldig glad for.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media