Svensk Twin Peaks

Bygdefilm med dop, drap og helsprø humor.

FILM: Ingenting er slik det ser ut på overflaten i det stille bygdesamfunnet Bruket i Värmland. Smale Sussie, forhenværende Miss Motor, er f.eks. blitt borte.

Broren Erik (Jonas Rimeika) - som flyttet til Stockholm i fortvilelse den gangen kinomaskinisten i Bruket rotet bort siste rullen av «Pulp Fiction» og fortalte slutten i stedet - reiser hjem for å lete. Etter hvert som han oppsøker lillesøsterens omgangskrets, tegnes det et bilde av Sussie (Tuva Novotny) som ikke akkurat passer brorens søndagsskoleideer. Dum, dopet og desperat er stikkordene.

Hans gamle bekjente er heller ikke som før. Kompisen Pölsa (Björn Starrin) er blitt en filmgal fyllik som arrangerer Kubrick-festivaler og lager realityvideoer med seg selv naken i hovedrollen. En annen er blitt stum og hjerneskadd alenepappa, en tredje forsøker å ta livet av seg med spikerpistol, men blir sittende fast i stuegulvet. Brukets politimann vil heller avspasere enn å etterforske, og dama i videosjappa selger dyrere drømmestoff enn videoer. Selv Sussies tilsynelatende normale kolleger på gamlehjemmet er klin sprø. Når det så kommer penger inn i bildet, blir de alle skrudd enda et par omdreininger.

Ulf Malmros presenterer sin bygdefortelling i en slags Tarantino-stil, baklengs og med masse referanser til andre filmer. Det er veldig rart, ellevilt morsomt og innimellom litt for anstrengt sprøtt.