UTILGJENGELIG PRISVINNER: Bob Dylan ble torsdag utnevnt til vinner av årets Nobelpris i litteratur, men har ikke vært å få tak i for Svenska Akademien, som deler ut prisen. Foto: Ki Price / Reuters / NTB Scanpix
UTILGJENGELIG PRISVINNER: Bob Dylan ble torsdag utnevnt til vinner av årets Nobelpris i litteratur, men har ikke vært å få tak i for Svenska Akademien, som deler ut prisen. Foto: Ki Price / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Bob Dylan

Svenska Akademien har gitt opp å få tak i Bob Dylan

Rockelegenden har ennå ikke bekreftet om han vil ta imot Nobelprisen i litteratur eller ei.

(Dagbladet): Torsdag forrige uke ble det kjent at Bob Dylan (75) er årets vinner av Nobelprisen i litteratur.

Men enn så lenge har det vært tyst om prisen fra Dylan selv.

Da han sto på scenen i Las Vegas samme kveld som tildelingen var et faktum, nevnte han ikke den prestisjetunge hyllesten med et ord.

Svenska Akademien har siden torsdag forsøkt å få tak i Dylan, uten hell. Nå melder Sveriges Radio at det litterære selskapet har gitt opp søket etter låtskriveren og artisten.

- Akkurat nå gjør vi ingenting, sier sekretær Sara Danius om kontakten med Dylan.

Svenska Akademien er et litterært selskap som siden 1901 har delt ut Nobelprisen i litteratur, ifølge Store norske leksikon.

IKKE UROLIG: Sara Danius er sekretær i Svenska Akademien, som deler ut Nobelprisen i litteratur. Hun er i kontakt med en av Dylans nære medarbeidere, men har til gode å få kontakt med Dylan selv. Foreløpig er det ikke avklart om prisvinneren vil møte opp i Stockholm til utdelinga 10. desember. Foto: Patrik Österberg / IBL / NTB Scanpix
IKKE UROLIG: Sara Danius er sekretær i Svenska Akademien, som deler ut Nobelprisen i litteratur. Hun er i kontakt med en av Dylans nære medarbeidere, men har til gode å få kontakt med Dylan selv. Foreløpig er det ikke avklart om prisvinneren vil møte opp i Stockholm til utdelinga 10. desember. Foto: Patrik Österberg / IBL / NTB Scanpix Vis mer

Akademiens sekretær Sara Danius sa til Kulturnytt på svenske P1 i formiddag at de er i kontakt med en av Dylans nære medarbeidere, men at de ikke kommer til å strekke seg lenger for å få kontakt med prisvinneren.

- Vi sitter stille i båten, og jeg er ikke urolig - jeg har en følelse av at Bob Dylan kan komme. Det er en følelse, jeg kan ta feil. Det er naturligvis kjedelig om han ikke gjør det, sa Danius ifølge Sveriges Radio.

Videre understreket hun at det uansett vil bli en stor fest i Stockholm 10. desember, der årets vinner av Nobelprisen i litteratur skal feires.