Svenska Akademien med kraftig advarsel til Bob Dylan

Har sendt ut krass beskjed angående nobelprisvinneren.

TALE ELLER IKKE TALE: Svenska Akademien påpeker på nytt at et av vilkårene for at Bob Dylan skal få utbetalt premiepengene sine, er at han er nødt til å holde en Nobel-tale innen 10. juni. Det ser likevel ikke ut til at denne talen er lagt inn i de nærmeste planene til artisten. Foto: NTB Scanpix.
TALE ELLER IKKE TALE: Svenska Akademien påpeker på nytt at et av vilkårene for at Bob Dylan skal få utbetalt premiepengene sine, er at han er nødt til å holde en Nobel-tale innen 10. juni. Det ser likevel ikke ut til at denne talen er lagt inn i de nærmeste planene til artisten. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 13. oktober i fjor annonserte Svenska Akademien at Nobelprisen i litteratur gikk til Bob Dylan, og den verdensberømte superstjerna ble dermed den første musikkartisten som har blitt tildelt den prestisjetunge prisen noensinne.

- Det var et sjokk og helt fantastisk, sa Dagbladets hovedanmelder i litteratur, Fredrik Wandrup, den gang.

I helga skal artisten holde to store konserter på Stockholm Waterfront i Sverige, men mye tyder på at Dylan ikke har lagt inn noen Nobel-tale som en av planene under det kommende Sverigebesøket.

Fast sekretær i Svenska Akademien, Sara Danius, skriver på bloggen sin at Dylan er fullt klar over at det må holdes en Nobel-tale innen 10. juni i år for at artisten skal få en utbetaling av premiepengene.

- Men hva Dylan etter hvert bestemmer seg for å gjøre, får være hans sak, skriver hun.

Pengesummen ligger på hele åtte millioner kroner.

- Konsertplanene var fastsatt lenge før Nobelprisen 2016 hadde blitt utnevnt, skriver Danius, som også meddeler at Svenska Akademien ikke har hatt noen kontakt med Bob Dylan i løpet av de siste månedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer