Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Svenske «Allsang» får sexkritikk

Mottar reaksjoner på sangtekstene.

KRITIKK: Selv om Veronica Maggio gjentatte ganger har uttalt at hiten «Jag Kommer» handler mer om forelskelse enn sex, får «Allsång på Skansen» nå kritikk for å ha lokket barn og eldre med på låta. Foto: STELLA PICTURES
KRITIKK: Selv om Veronica Maggio gjentatte ganger har uttalt at hiten «Jag Kommer» handler mer om forelskelse enn sex, får «Allsång på Skansen» nå kritikk for å ha lokket barn og eldre med på låta. Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I etterkant av «Allsång på Skansen», den svenske utgaven av «Allsang på Grensen», har programmet møtt reaksjoner fra eldre som mener det blir feil at barn og eldre i publikum skal synge med på seksuelt ladede tekster.

Bakgrunnen for oppstusset er gårsdagens gjesteopptredener fra artistene Eric Amarillo (40) og Veronica Maggio (30), som fremførte sine respektive hitlåter.

- Vil du ligga med mig, synger Amarillo på slageren «Om sanningen ska fram», mens Maggios «Jag kommer», tross artistens forsikringer om at den egentlig handler om forelskelse, er så sexstempla at hun omtrent ikke får andre spørsmål for tida.

- Det hadde vært en umulighet på min tid. Jeg forstår at eldre mennesker reagerer. De over 60 liker ikke sånne ting, sier tidligere «Allsång»-leder Bosse Larsson (77) til Aftonbladet, i en artikkel som bærer overskriften «Sexfesten på Skansen».

Han får støtte av allsangveteranen Kjell Lönnå (75), som kaller tekstene oppsiktsvekkende.

- Jeg er oppvokst i en generasjon hvor man ikke nevner sånne saker.

Eric Amarillo tar imidlertid kritikken med ro.

- Barn skal vel lære seg hvordan barn blir til? Det er vel ikke noe hysj hysj, sa han etter sendingen.

Samtidig påpekte han til Aftonbladet at andre tekster kunne være vel så ladede.

- For eksempel allsangen til «Drömmen om Elin» som jeg ledet. Hva for en snuskgubbe har skrevet den? Han drømmer om lille Elin i en tynn sommerbluse. Han har ikke brukt samme ord som meg, men det er akkurat samme sak.

SEKSUELT LADET: «Vil du ligga med mig» spør Eric Amarillo i sin hitlåt «Om sanningen ska fram». Foto: STELLA PICTURES
SEKSUELT LADET: «Vil du ligga med mig» spør Eric Amarillo i sin hitlåt «Om sanningen ska fram». Foto: STELLA PICTURES Vis mer